Başkan Özhaseki, ERÜ öğrencilerine deneyimlerini anlattı

Başkan Özhaseki, ERÜ öğrencilerine deneyimlerini anlattı


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesince Deneyim paylaşımları söyleşisi düzenlendi.
     İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi (İİBF) konferans salonundaki söyleşiye, konuşmacı olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki katıldı.
     Söyleşinin açılışında konuşan İİBF Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem, belediye başkanlarının sosyal, ekonomik olmak üzere hayatın tüm alanlarında bilgi sahibi olduklarını ve bunları yurtdışına taşıdıklarını söyledi.
     Erdem, Yurtdışına gittiğimiz zaman belediyelerimizin çalışmalarını daha da takdir ediyoruz. Keşke bizim başkanlar gelip buralarda da birkaç ay görev yapsa diyoruz diye konuştu.
     Özhaseki ise, öğrencilere mekan yönetimi üzerine tavsiyelerde bulundu.
     Dünyanın son 30 yılda büyük bir değişim yaşadığına dikkati çeken Özhaseki, belediyelerin de bu değişime ayak uydurmaya çalıştıklarını söyledi.
     İslam alimlerinin de değişimden yana olduğunu ifade eden Özhaseki, Sizler de (Ya yeni hal, ya izmihlal) sözünü işitmişsinizdir. Mevlananın (bugün yeni bir gün, yeni şeyler yapmak lazım) sözünü hepiniz bilirsiniz. Bildiğimiz ya da alıştıklarımızla devam etmemiz mümkün. Sizler de hangi alanda meslek sahibi olacaksanız alanındaki yenilikleri takip etmelisiniz dedi.
    
     -Belediye başkanı orkestra şefi gibidir-
    
     Belediye başkanının işi en iyi bilenleri bir araya getirdiğini anlatan Özhaseki, şöyle devam etti:
     Belediye başkanı orkestra şefi gibidir. İşi en iyi yapabilecekleri bir araya getirir, sonra da onları yönetir. Sadece kanunun size yüklediklerini yapmakla yetinirseniz işinizi hakkıyla yaptığınızı iddia edemezsiniz.
     Özhaseki, Kayserinin yüzyıllar öncesinden bu yana ticaret merkezi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Verimli bir toprağımız yok. İnsanlarımız alıp satmaya başlamış. Bu şehirde babadan ataya bir ticaret geleneği oluşmuş. Göreve geldiğimizde borçlarımız vardı. Geldiğimiz gün belediyenin şartları çok da iyi değildi. Bugün şükür çok iyi durumdayız. Kamu parasını harcarken çok rahat davranıyoruz. Makam araçlarımızın yaktığı benzini hesap etmiyoruz. Göreve başladığımızda müdürlerimizin toplam 80 makam aracı vardı, bunları sattık. Kiralık makam araçları kullanmaya başladık. Emekliliği gelen personelimizi emekli ettik. 2 bin personel vardı. Bugün hizmet alanı büyüdü ancak 900 personelle işleri yürütüyoruz.
     Konuşmasının ardından Özhaseki öğrencilerin sorularını yanıtladı. Özhakesiye Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur tarafından plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Başkan Özhaseki, ERÜ öğrencilerine deneyimlerini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER