Başkan Gökçek, Hollanda Köyünü açtı

Başkan Gökçek, Hollanda Köyünü açtı -Türkiye-Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin 400. yılı etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinde kurulan Hollanda Köyünün açılışını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek yaptı


ANKARA (A.A) - Türkiye ve Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin 400. yılı etkinliklikleri kapsamında bir alışveriş merkezinde kurulan Hollanda Köyünün açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek, burada yaptığı konuşmada, Hollandanın, Türkiyede en fazla yatırım yapan ülkelerden biri olduğunu belirtti.
     Türkiye genelinde 500e yakın Hollanda yatırımının olduğuna işaret eden Gökçek, yatırımların Ankaraya da yönlendirilmesini istedi.
     Gökçek, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 400 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, bu dostluğun gelecekte de sürmesini diledi.
     Hollandanın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse de Türkiyede, Hollandayı temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Gökçek ve beraberindekiler, Hollandanın renkli ve özgün kültüründen örneklerin, ilgi çekici aktivitelerin ve gösterilerin yer aldığı Hollanda Köyündeki stantları gezerek, alışveriş yaptı.
     Açılışa Başkan Gökçekin yanı sıra Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ile Shopping Festin tanıtım yüzü Hollanda asıllı manken Doutzen Kroes katıldı.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Başkan Gökçek, Hollanda Köyünü açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER