Basın İlan Kurumu 32. şubesini Çorumda

Basın İlan Kurumu 32. şubesini Çorumda açtı -Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: Biz artık ilan değil, reklam pastasına da talibiz. BİK olarak bundan sonra bir reklam ajansı gibi çalışacağız. Bunun teknik alt yapısını oluştu


SİNOP (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, olabildiğince özgür ve çok sesli bir medyanın oluşması gerektiğini belirterek, Bir şeylerden de sakınmak gerekiyor. Bunu da her yerde dillendiriyoruz. Şantaj ve tehdit haberciliği bitmiştir, bunu hepimiz kabul edelim dedi.
     Yeni açılan Basın İlan Kurumu Çorum Şubesini ziyaret etmek için kente gelen Atalay, Vali Sabri Başköy ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcüyü ziyaretinin ardından belediye konferans salonunda, il genelinde yayın yapan gazetelerin temsilci ve çalışanlarıyla bir araya geldi.
     BİK Genel Müdürü Atalay, burada yaptığı konuşmada, Basın İlan Kurumu olarak yük olmaya değil yük almaya geldiklerini ifade ederek, bütün illerde şube açmak istediklerini, bir dönem 12 olan şube sayısının bugün 32ye çıktığını söyledi.
    
     -Reklam pastasına da talibiz-
    
     Biz artık ilan değil, reklam pastasına da talibiz diye konuşan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
     BİK olarak bundan sonra bir reklam ajansı gibi çalışacağız. Bunun teknik alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız gittiğimiz illerde standartları yükselterek, gazeteciliği en üst seviyeye taşıyarak, meslektaşlarımızın daha iyi kağıda, daha iyi matbaada, daha fazla muhabirle, daha güzel fotoğraflarla, en iyi haberi yapmasını sağlamak. Bütün bu konularda BİK olarak aktif rol oynamak istiyoruz. Siz böyle bir ürünü ortaya koyduğunuz zaman, ben inanıyorum ki reklam pastası da alabildiğine genişleyecek.
    
     -Şantaj ve tehdit haberciliği bitmiştir-
    
     Olabildiğince özgür ve çok sesli bir medyanın oluşması gerektiğini anlatan Atalay, Bir şeylerden de sakınmak gerekiyor. Bunu da her yerde dillendiriyoruz. Şantaj ve tehdit haberciliği bitmiştir, bunu hepimiz kabul edelim. Yalan habere hiç tenezzül etmeyelim. İftara iş yapmayalım, el ele kol kola gördüklerimizi net olarak yazabilelim. Bu konuda bir sıkıntı yaşarsanız BİK olarak arkanızdayız, bir telefon kadar yakınız ifadelerini kullandı.
     Türkiyede değişik illerde zaman zaman sıkıntı yaratan gazetecilikler yaşandığını belirten Atalay, bunların sayısının gazetecilik yapmak isteyenlerin sayısından daha az olduğunu ancak oluşturdukları kirli ortamın etkisi nedeniyle bütün gazetecilerin yanlış iş yapıyor gibi algılandığını kaydetti.
     Atalay, En sağdan en sola hangi görüşte olursa olsun, habercilikle, yorumculukla, inandıklarıyla toplum karşısına çıkmak isteyenler bunu rahatlıkla yapabilsinler. Yaptıklarından emin olsunlar. Sağlam düşüncenin toplumu da sağlam hale getireceğini düşünüyoruz dedi.
     Toplantıda konuşan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ise, BİKin Çorum gibi kentlerde şube açmasının Anadolu basını için önemli olduğunu ifade ederek, Atalaya teşekkür etti.
     Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Tugay Afat da, BİKin Çoruma şube açmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, bugüne kadar ilgili işlemleri yürüten Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.
     Toplantıya, BİK İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve Koordinasyon ve İdare Müdürü Mehmet Çelik, Samsun, Trabzon ve Kastamonu BİK Müdürleri ve kentte faaliyet gösteren yazılı ve görsel basının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumu 32. şubesini Çorumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER