Başbakan Yardımcısı Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Sadece terör örgütü değil, terör örgütüne içeride ve dışarıda destek veren herkes ve her kesim bilmelidir ki bu hareket bundan öncekiler gibi yok olmaya mahkumdur


GÜMÜŞHANE (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sadece terör örgütü değil terör örgütüne içeride ve dışarıda destek veren herkes ve her kesim bilmelidir ki bu hareket bundan öncekiler gibi yok olmaya mahkumdur dedi.
     Gümüşhane Valiliğince Balyemez Konağında düzenlenen iftarda, şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelen Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhanede huzur içerisinde iftar ettiklerini belirterek, Gönül ister ki her yerde insanlarımız huzur ve sükun içerisinde iftar etsin. Sadece ülkemizde değil dünyanın her tarafında insanlar aynı huzur ve aynı rahatlık içerisinde oruçlarını tutabilsinler, iftarlarını açabilsinler. Ama maalesef böyle değil diye konuştu.
     Türkiyenin çevresindeki pek çok ülkede sıkıntılar olduğunu ifade eden Bozdağ, bundan sonraki Ramazanlarda böyle huzursuzluklar, sıkıntılar olmaması dileğinde bulundu.
     Türkiyede de terör belası olduğunu kaydeden Bozdağ, şunları söyledi:
     Yıllardır bu terör belasını ortadan kaldırmak için milletçe büyük bir mücadele veriyoruz. Bundan sonra da bu terör bitinceye kadar kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir, devam ettirilecektir. Dünyada da terör sona erecek, erdirilecek, bunun başka çıkar yolu yok. Bugüne kadar Türkiyeye dönük kim hangi terörü ürettiyse, Türkiyeye dönük hangi tür hareketin içerisine girdiyse hiçbiri netice alamadı. PKK terör örgütü de herhangi bir netice alamayacaktır. Sadece terör örgütü değil, terör örgütüne içeride ve dışarıda destek veren herkes ve her kesim bilmelidir ki bu hareket bundan öncekiler gibi yok olmaya mahkumdur. Türkiye ve Türk milleti bunun da sonunu getirecektir. Geçmişte, Osmanlı döneminde ve başka dönemlerde tarihimizin içerisinde benzer pek çok hareketler var, hepsi de yok olup gitmişlerdir. Ne ile yok oldular, yapılan mücadele ile. Milletimizin ve devletimizin kararlı mücadelesi ile yok oldular.
     Vatanın kıymetli olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:
     Mehmet Akif böyle diyor; Yattığın yeri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı. İşte vatanımız, toprağın altında yatanlardan dolayı da kıymetli. Hani diyor ya şair, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Yani bir avuç toprak alıp şöyle sıkıverin, bu toprağın içerisinde şehitlerin, şehitlerin kanlarının püskürdüğünü görürsünüz. Bu toprakların bereketi, her karışının aynı zamanda şehitlerimizin kanları ile sulanmış olmasından kaynaklanıyor. Bu topraklar altında yatanlarla da, üstünde yaşayanlarla da kıymetlidir, kutsaldır, değerlidir. O yüzden biz vazifemizi iyi yaptığımız zaman şehitlerimize karşı, bu toprakları bize emanet eden atalarımıza karşı da vazifemizi layıkıyla yapmış olacağız. Bizim inancımıza göre Allah yolunda öldürülenler ölü değil, diridir. Onlar şehitlerimizdir. Şehitler Allah indinde en büyük makama sahip olanlardır. Peygamberlerin dahi gıpta ettiği kişilerdir.
     Bozdağ, herkese şehitliğin nasip olmayacağını ifade ederek, Her ana baba şehit anası babası olmaz. Allahın bir lütfüdür. Bize düşen ise şehitlerimizin bize emanet ettiklerine sahip çıkmaktır. Bize emanet ettikleri anneleri, babaları, çocukları ve aileleri ile diğer yandan uğruna canlarını feda ettikleri ay yıldızlı al bayrağımız, vatanımız, bağımsızlığımız, bütünlüğümüz, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuzdur. Eğer biz güçlü bir Türkiyeyi her alanda oluşturabilirsek, terörün kökünü kazıyabilirsek, bu ülkede teröre ve terörün maşalarına hiçbir fırsat vermemeyi başarabilirsek işte o zaman şehitlerimiz ötelerden bizleri daha mutlu olarak seyredebileceklerdir diye konuştu.
    
     -Kim hangi hesabı yaparsa yapsın, bu hesapları bozmak bizim işimizdir-
    
     Şehit ailelerine tebriklerini sunduğunu dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:
     Çünkü böylesi bir sıfat herkese nasip olmaz. Şehitlerimizi bir kez daha şükranla, minnetle, duayla yad ediyorum. Gazilerimize de sıhhat içerisinde uzun ömürler diliyorum. Allah onlardan da razı olsun. Bizler onların yaptığı mücadeleyi her alanda sürdüreceğiz. Sadece terörle mücadelede değil terörü bir yandan yok ederken öte yandan yoksulluğu da, işsizliği de, başka sıkıntıları da yok etmek için hep beraber çalışmamız lazım. Biz hükümet olarak bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugün olduğu gibi yarın da güçlü ve kudretli olarak, hür ve bağımsız bir biçimdedir ve diri olarak yoluna devam edecektir. Kim hangi hesabı yaparsa yapsın, bu hesapları bozmak bizim işimizdir. Çünkü bu millet oyunları boza boza, hesapları boza boza buraya gelmiş, bundan sonra da hesapları boza boza, oyunları bozarak yoluna devam edecektir.
     Yemeğe, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Vali Yusuf Mayda, şehit aileleri, gaziler ve kurum müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER