Başbakan Yardımcısı Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: PKK terör örgütü mutlaka bitecektir, bitirilecektir. Kim ne yaparsa yapsın devlet, millet ve hükümet bu noktadaki mücadelesinde kararlıdır ve neticeyi de alacaktır


BAYBURT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, PKK terör örgütü mutlaka bitecektir, bitirilecektir. Kim ne yaparsa yapsın devlet, millet ve hükümet bu noktadaki mücadelesinde kararlıdır ve neticeyi de alacaktır dedi.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ile Abdülvehhab Gazi Türbesini ziyaret etti.
     Türbeyle ilgili bilgi alarak dua eden Bozdağ, daha sonra Bayburt Valiliğinin şehit aileleri ve gaziler için düzenlediği iftara katıldı.
     Gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet eden Bozdağ, sorunlarını ve isteklerini not aldı.
     Bozdağ, Ramazanın rahmet ve mağfiretin bol olduğu bir ay olduğunu belirterek, Aynı zamanda bin aydan daha kıymetli Kadir gecesiyle şereflendirilmiştir. Bu vesileyle herkesin bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Allah hepimize nice bayramlarda sevdiklerimizle birlikte bulunmayı nasip etsin diye konuştu.
     Şehitlerin hakkının ne yapılırsa yapılsın ödenemeyeceğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:
     Burada şehitlerimizin değerli yakınları ve gazilerimiz var. Bizim inancımıza göre şehitler ölü değildir, diridirler. Onlar bu ülkenin birliği ve bağımsızlığı için dün olduğu gibi bugün ve yarın da hayatlarını seve seve feda eden kişilerdir. Mehmet Akif, bastığın yeri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı diyor. Esasında bu ülkenin her karış toprağını sıksan, orada bir şehidin kanı ve mücadelenin bedelini görürüz. O yüzden bizim topraklarımız şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz topraklardır.
     Şehitlerin bıraktığı emanetin sonsuza dek korunacağına dikkati çeken Bozdağ, Nasıl onlar Çanakkaleyi geçilmez kıldılarsa yeniden hür ve gür bir biçimde sesimizin yükseltilmesine zemin hazırladılarsa huzur içinde bulunmamızı sağladılarsa bunun kıymetini bilmek zorundayız. Şehitlerimizin bize emanet ettiği bu vatana ve ay yıldızlı al bayrağa, kitabımıza, ezanımıza ve insanlarımıza sahip çıkmak bizim vazifemiz dedi.
    
     -Bu maşalar ve yandaşları yok olmaktan kurtulamadılar-
    
     PKK terör örgütütaşeron olarak kullanmak isteyen içerde ve dışarda mihrakların bulunduğunu ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:
     Biz her zaman söylüyoruz. Terör örgütü sadece içeriden destek almıyor. Dışarıdan da destekleri var. O destek verenler de PKK terör örgütünü taşeron bir örgüt olarak kullanıyorlar. Türkiyeye dönük bir hesapları olduğu zaman o hesaplar için taşeron örgütü kullandıklarını herkes biliyor, hepimiz biliyoruz. Ama bir şeyi kimsenin unutmaması lazım. Hem terör örgütü PKKnın hem bu terör örgütünü taşeron olarak kullanmak isteyen içerde ve dışardaki mihrakların bilmesi gereken bir şey var. Bugüne kadar bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne, her türlü kutsal değerine dönük kim ne adım attıysa her zaman başarısızlıkla karşılaşmış, her zaman yok olmuş ve yenilmiştir. Çok gördü bu ülke bunları. Hem Osmanlı döneminde hem de Cumhuriyet döneminde. Bu maşalar ve yandaşları yok olmaktan kurtulamadılar.
    
     -PKK terör örgütü mutlaka bitecektir, bitirilecektir-
    
     Ne kadar zaman alırsa alsın PKK terör örgütünün mutlaka biteceğini, bitirileceğini vurgulayan Bozdağ, Kim ne yaparsa yapsın devlet, millet ve hükümet bu noktadaki mücadelesinde kararlıdır ve neticeyi de alacaktır. Bu zaman meselesidir. Ama ne kadar zaman geçerse geçsin sonuç, PKK terör örgütünün ve kanlı eylemlerinin bittiği ve bitirildiği sonuç olacaktır. Bunun için çalışıyoruz ifadesini kullandı.
     Hiçbir terör eyleminin hükümeti bu mücadeleden vazgeçiremeyeceğini belirten Bozdağ, bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade ederek, Şehitlerimiz, şehit olduk ama memleketi emanet ettiğimiz torunlarımız mücadeleyi yarıda bırakmadılar ve sona erdirdiler diyecekler. Çünkü bizim inancımıza göre onlar diridirler ve Allahın kendileri için tayin ettiği alemde bizim yaptıklarımızdan haberdardırlar diye konuştu.
     Türkiyenin bulunduğu stratejik yapı nedeniyle ülkenin daha güçlü olmasını arzu etmeyen mihrakların olduğunu belirten Bozdağ, konuşmasını şunları söyledi:
     Onlar bir yandan teröre açık ya da gizli destek vererek, Türkiyeyi zayıf düşürmek ve gücünü azaltmak istiyorlar. Böylelikle kendi emellerine hizmet ettirmek için taşeron terör örgütlerini kullanıyorlar. Türkiyede biliyorsunuz taşeron örgütlerden bir tanesi olan PKK terör örgütü var. Hem Kürt kardeşlerimizin huzurunu hem Kürt kardeşlerimizin imkanlarını hem de bu ülkenin imkanlarını yok etmek için bu terör örgütü eylemler yapıyor, başka taraftan da hadiseler yaparak ülkemizin birliğine ve huzuruna yönelik eylemler gerçekleştiriliyor.
     Bozdağ, konuşmasının ardından yanına tekerlekli sandalye ile gelen engelli Engin Demir ile bir süre görüştü. İsteklerini not aldırdığı Demir ile fotoğraf çektiren Bozdağ, kendisine ulaşılacağı sözünü verdi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER