Başbakan Yardımcısı Bozdağ İzmirde

Başbakan Yardımcısı Bozdağ İzmirde -Bozdağ: "Roman vatandaşları potansiyel tehlike gibi gören bir anlayışı tarihin çöp sepetine attık. Mevzuattan ve uygulamadan çıkardık, devletin bütün kurumları buna göre hareket edecek"


İZMİR (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Roman vatandaşları potansiyel tehlike gibi gören anlayışı tarihin çöp sepetine attıklarını söyledi.
     Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Swissotel Grand Efeste düzenlenen ve Romanların sorunlarının ele alındığı toplantıya katıldı.
     Anneler Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Bekir Bozdağ, "Annenin şefkatini, merhametini kendi hayatımıza taşıyabildiğimiz oranda hayatın daha güzel olacağı gerçektir" dedi.
     İzmirde yaşayan Roman vatandaşların üye olduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:
     "Roman vatandaşlarımız Türkiyenin farklı yerinde hayatlarını sürdürüyor ve bulundukları yerlere güzellik katıyorlar. Biz de onların sorunlarıyla daha yakından ilgilenmek için ciddi adımlar atma gayretindeyiz. Türkiye tarihinde ilk kez Roman vatandaşlarımız bakanlık düzeyinde muhatap buldu. İlk defa Roman vatandaşlarımız bir Başbakanla sohbet etme ve onunla görüşlerini paylaşma olanağı buldu. Bu ülkede yaşayan her vatandaşa devletin bakışı tek olmalıdır. Hangi inanıştan, hangi dinden, hangi kökenden olursa olsun tek bakış olmalı. Bakışın iki olduğu yerde adalet olmaz. Biz her işte sizin özdeyişinizi kendimize şiar edindik. Doğru biliyorsak kim ayıplarlarsa ayıplasın, kim kınarsa kınasın yolumuzda yürümeye kararlıyız."
     Roman vatandaşları rencide eden, inciten kelimeleri kanunlardan çıkardıklarını da hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Roman vatandaşları potansiyel tehlike gibi gören bir anlayışı tarihin çöp sepetine attık. Mevzuattan ve uygulamadan çıkardık, devletin bütün kurumları buna göre hareket edecek" diye konuştu.
     Konut konusunda Roman vatandaşların sorunları olduğunu, 13 bin 816 Roman vatandaşın yeni TOKİ konutlarına taşındığını da söyleyen Bekir Bozdağ, Roman vatandaşlardan konut konusunda gelen eleştirileri de değerlendirdiklerini anlattı.
     Kentsel dönüşüm konusunda belediyelerin aldığı kararları desteklediklerine işaret eden Bekir Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "İzmirin de çok büyük kentsel dönüşüme ihtiyacı var. İzmirden bu konuda talep geldiğinde, destekleriz. Anneler Günü münasebetiyle bir şehidimizin Karabağlardaki evine gittik. Şehit annemizin elini öptük. Oraya gittiğimizde ayrı bir ülkeye gitmiş gibi oluyorsunuz. Her açıdan baktığınızda sıfır, her şey dökülüyor. Vicdanım sızladı, rahatsız oldum ama tabi hizmet yetkisini vatandaşımız veriyor. O hizmet yetkisini ehil olanlara verirse daha iyi olacaktır. Hangi belediye kentsel dönüşüm konusunda adım atmak isterse destekleriz. İzmir, Türkiyede en fazla kentsel dönüşe ihtiyacı olan illerden biri. Biz bu adımların atılması konusunda destek veririz. Belediye yapmıyorsa biz yaparız."
     Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz - Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER