Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Düzcede: (1)

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Düzcede: (1) -Anayasa Uzlaşma Komisyonunun anayasa çalışmalarını hükümet olarak çok önemsiyoruz -Umarım, komisyon bu konuda başarılı olur ve Türkiye yeni bir anayasayla 21. yüzyılda devam etme imk


DÜZCE (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarını hükümet olarak çok önemsediklerini belirterek, Umarım, komisyon bu konuda başarılı olur ve Türkiye yeni bir anayasayla 21. yüzyılda devam etme imkanı bulur. Biz katkı vermeye devam ettik, bundan sonra da desteğimiz sürecek dedi.
     Bozdağ, partisinin genel merkezince bir otelde düzenlenen Demokratikleşme, Hukuk Devleti ve Anayasa konulu teşkilat içi eğitim programında yaptığı konuşmada, Türkiyenin yeni anayasa olmadan yoluna hiçbir şekilde devam edemeyeceğini anlattı.
     Anayasayı bu kadar değiştirdik, artık darbecilerin anayasası olmaktan çıktı demenin aldanmak olacağını savunan Bozdağ, 1982 Anayasasının darbe anayasası olduğunu belirterek, Şimdi siz bu salonu yeniden yapmadan, istediğiniz değişikliği yapabilir misiniz- Biz sadece içerideki sandalyelerin yerini değiştiriyoruz. Bizim bir nevi yaptığımız bu. Halbuki bizim bu binadan kurtulup milletin arzu ettiği bir binayı dikmeye ihtiyacımız var diye konuştu.
     Demokratik, insan hakları ve hukuk düzeninin 1982 Anayasası ile mümkün olamayacağını ifade eden Bozdağ, yeni Türkiyenin ancak yeni anayasayla mümkün olduğuna işaret etti.
     Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonunun yeni anayasa çalışmalarını sürdürdüğünü bildirerek, Komisyonun çalışmalarını hükümet olarak çok önemsiyoruz. Umarım, komisyon bu konuda başarılı olur ve Türkiye yeni bir anayasayla 21. yüzyılda devam etme imkanı bulur. Biz katkı vermeye devam ettik, bundan sonra da desteğimiz sürecek şeklinde konuştu.
    
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Düzcede: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER