Başbakan Yardımcısı Arınç Muğlada:

Başbakan Yardımcısı Arınç Muğlada: Hedefimiz nedir- Kazandığımız belediyeleri tekrar kazanmak. Aynı şahıslarla demiyorum, şahıslar değişebilir. Başarılıysa devam eder. Yoksa değişiklik de olabilir. Bu, siyasetin tabiatında v


MUĞLA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hedefimiz nedir- Kazandığımız belediyeleri tekrar kazanmak. Aynı şahıslarla demiyorum, şahıslar değişebilir. Başarılıysa devam eder. Yoksa değişiklik de olabilir. Bu, siyasetin tabiatında vardır. Ama bir siyasi parti için iddiamız nedir- Kazandığımız yerlerde tekrar kazanmak. Kazanamadığımız yerlerde de mutlaka kazanmak mecburiyetindeyiz dedi.
     Bülent Arınç, Muğla AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Partinin 10 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, Allah nazardan saklasın. Kuruluşumuzun üzerinden 11 yıldan fazla zaman geçti. 10 yıldır aralıksız iktidardayız. Yaşı benim kadar olanlar, biraz da siyasetle ilgileniyorsa bu başarının ne kadar büyük olduğunu göreceklerdir diye konuştu.
     Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve sonrasında koalisyon hükümetleri kurulduğunu hatırlatan Arınç, AK Partinin ise kesintisiz 3 dönemdir tek başına iktidar olduğuna işaret etti. Partinin her seçimde oylarını artırarak geldiğine değinen Arınç, 2002de yüzde 35-36 arası, 2007de yüzde 47, 2011de yüzde 50... İki seçmenden birinin oyunu almışız. Bu müthiş bir şey. Bu oy oranını alan başka bir parti yok. Allaha hamdediyoruz. Her seçimde aziz Türk milleti bize her defasında, Sana güveniyorum, sen iyi işler yapıyorsun. Bu faydalı hizmetlerine devam et diyor. Bizi tek başımıza iktidar yapıyor değerlendirmesinde bulundu.
     Arınç, inançlı kararlı ve cesur bir siyaset yaptıklarını, dimdik ayakta durduklarını söyledi. Samimi, dürüst, ahlaklı, inançlı, ilkeli siyaset yapmaya devam edeceklerini belirten Arınç, Hiç düşmeden daha bir 13 dönem iktidarda kalacağız diye konuştu.
    
     -Türkiyenin evet dediğine hayır demek nasıl bir şey bilmem-
    
     2002 seçimlerinde yüzde 35-36 oranında oy aldıklarını, sandıktan kendilerine 11 milyon 500 bin oy çıktığını anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     2007, 4 sene geçti aradan, 16 milyon 500 bin oya çıktık. 2011 geçen sene haziran seçimleri, 21 milyon 500 bin oy aldık. Dile kolay, verdikçe veriyor Cenabıhak. Daha da alacağız. Yüzde 50yi geçti. Şimdi yüzde 54lerde, 55lerdeyiz. Önümüzdeki seçimlerde Allahın izniyle daha çok çalışacağız. Daha çok gayret edeceğiz ve başarı sağlayacağız.
     Başbakan Yardımcısı Arınç, 2004 ve 2009 mahalli seçimlerinde asgari yüzde 39 oy aldıklarını, ama Türkiyedeki belediyelerin yüzde 65ini kazandıklarını bildirdi.
     İki defa referandum geçirdiklerini hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:
     2007 Ekim, 2010 Eylül ayı. İkisinde de evet oyları fazla çıktı. Muğladan bahsetmiyorum, Türkiyeden bahsediyorum. Türkiye yüzde 58 evet dedi. Türkiyenin evet dediğine hayır demek nasıl bir şey bilmem. Muğlalılar daha iyi bilir. İki tane aslan gibi milletvekilimiz var. Güçlü bir il teşkilatımız var. Güçlü ilçe teşkilatlarımız var. Sayısı az da olsa belediyelerimiz var. Çalışıyoruz. Başka yer daha az çalışabilir ama sizin daha çok çalışmaya ihtiyacınız var. O yüzden biz de bütün gücümüzle Muğlaya destek olacağız. Geleceğiz, gideceğiz, bize verdiğiniz görevleri yerine getireceğiz ve inşallah 6 milletvekilinin 2si değil en az 4ünün Muğladan alacağız.
    
     -Millet dalga dalga AK Partiye koşuyor-
    
     Arınç, Türkiyeye büyük güzellikler ve aydınlıkların geldiğini ifade ederek, Yakın ışıkları dedik. Millet 10 sene önce bir yaktı... Çok şükür... Böbürlenmiyoruz, gururlanıyoruz ama başarımızla övünüyoruz. Çok şükür bu millet AK Partiyi sevdi. Güvendi Yürü hizmete dedi. Cesur ol dedi. Biz de gereğini yaptık. Şimdi millet dalga dalga AK Partiye koşuyor. Niye- Çünkü güvendi, biz de onlar için hizmet ediyoruz. Hastane mi- Hastane yapıyoruz. Yol mu- Yol yapıyoruz. Eğitim kurumları yapıyoruz. Barajsa baraj, göletse gölet yapıyoruz. Turizme, tarıma destek veriyoruz. yapmadığımız bir şey yok dedi.
     Türkiyenin büyüdüğünü ve geliştiğini anlatan Arınç, şunları kaydetti:
     Çünkü bizim siyasetimiz halka hizmet etmek içindir. Halka hizmet edeceğiz. Belediyelerimiz de çok güzel çalışıyor ve milletimize büyük hizmetler getiriyorlar. Biz son seçimlere girerken Seçimi kazanalım, seçimden sonra şunu şunu yapalım demedik. Biz 2023ü hedef gösterdik. Cumhuriyetin 100. yılında ne yapacağız- Türkiye 500 milyar dolarlık ihracata nasıl kavuşacak- Ne yapacağız herkesin cebine 25 bin dolar milli gelir koyacağız. Ne yapacağız da şehirlerimiz marka şehir haline gelecek. Her tarafa nasıl havaalanı yapacağız- Boğazın altından tüp geçitler nasıl geçecek- Otoyollar nasıl olacak- Çılgın projeler nasıl gerçekleşecek- Bunların hesabını yaptık. Karşımızda tek parti vardı adeta. CHPsi MHPsi kim ne varsa sağda solda hepsi AK Partiye karşı birleşmişlerdi. Ama çok şükür yaptığımız hizmetler, yapacağımız hizmetlere senet oldu, millet bize yüzde 50 verdi.
    
     -Kazanamadığımız yerlerde de mutlaka kazanmak mecburiyetindeyiz-
    
     Arınç, Mart 2014de yapılması planlanan yerel seçimlerin, 27 Ekim 2013de yapılacağını, seçimin yaklaşık 6 ay öne alındığını bildirdi. Bu seçimlerin, hangi durumda olduklarını göstereceğini vurgulayan Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Yani saç önümüze dökülecek. Hiç başkasının laf etmesine gerek yok. Bugün anketler yüzde 52, 53, 54 gösteriyor ama biz inşallah o seçimlerde milletimizin bize teveccühünü göreceğiz. Hedefimiz nedir- Kazandığımız belediyeleri tekrar kazanmak. Aynı şahıslarla demiyorum, şahıslar değişebilir. Başarılıysa devam eder. Yoksa değişiklik de olabilir. Bu siyasetin tabiatında vardır. Ama bir siyasi parti için iddiamız nedir- Kazandığımız yerlerde tekrar kazanmak. Kazanamadığımız yerlerde de mutlaka kazanmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla Muğla merkez olmak üzere, şimdi AK Parti müjdesini verdi, büyükşehir oluyorsunuz. 13 yeni büyükşehir kuruluyor, birisi de Muğla Büyükşehir Belediyesi. Şimdiden hayırlı olsun.
     Büyük hedefler ortaya koymanın hiçbir zaman hayal olmayacağını da belirten Arınç, Halkla daha iyi ilişkiler kuracağız. Teşkilatlarımız daha güçlü olacak. Çok kıymetli adaylarımızı seçeceğiz ve millete Türkiyede yapılan hizmetleri AK partili belediyelerin yaptığı hizmetleri anlatacağız. Bu seçimde başarılı olacağız inşallah. Önümüzdeki yıldan itibaren de Türkiyede her yıl seçim olacak. Önce mahalli seçimler, ondan sonra kısmet olursa 2014ün Mayıs, Haziranında cumhurbaşkanlığı seçimleri, ondan bir yıl sonra da genel seçimler... Bütün bunlarda başarılı olmamız için şimdiden mutlaka çalışmalıyız.
     Arınç, daha sonra Muğladan ayrıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç Muğlada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER