Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada -Bülent Arınç, Osmancık köyünde açılış ve tapu dağıtım törenine katıldı


MANİSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Turgutlu ilçesine bağlı Osmancık köyünde açılış ve tapu dağıtım törenine katıldı.
     Arınç, Osmancık Arazi Damlama Sulama projesinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Turgutlu ilçesi ile Osmancık köyünün siyasi yaşamında rolü bulunduğunu söyledi.
     Önemli çalışmaları, projeleri hayata geçirmek üzere Osmancık köyünde bulunduğunu ifade eden Arınç, "Tapu ve kadastro önemli. Mülkiyet hakkını gösteren belgesi olması, nikah cüzdanı gibi. Köy, tarımsal sulama ile mamur hale geldi" dedi.
     Üç ayların başlangıcını tebrik eden Arınç, şöyle konuştu:
     "Recep ayına girdik, Şaban ve ardından Ramazan ayı geldi. On bir ayın sultanı. Allah hepimize mübarek etsin. Kusurlarımızı affetsin, ibadetlerimizi bereketlendirsin. Allah rızasını hepimize kazandırsın. Rahmet ayı olarak, gufran ayı olarak değerlendirelim inşallah. Osmancık, inançlı ve tüm Türkiyeye örnek bir köyümüzdür. İnsanlar huzurlu, mutlu, alnı secdeli Allahını, peygamberini bilir, Osmancık, çalışmaktan onur, paylaşmaktan mutluluk duyanların köyü."
    
     -"Annelerimizin hakkını ödeyemeyiz"-
    
     Başbakan Yardımcısı Arınç, köyü ziyareti sırasında muhtar Salim Çetinin kendisine verdiği gül demetini köyün kadınları ile paylaşarak Anneler Gününü kutladığını söyledi.
     Annelerinin kıymetini bilenlerden olduklarına dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:
     "Peygamber Efendimiz, anne hakkını tüm haklardan üstün sayıyor. Haklarını ödeyemeyiz. Bunları unutanlar çok. Annesini üzen, hakkını gözetmeyen, Nasılsın- diyemeyen hayırsız evlatlar var. Beni bağışla demeyenler var. Kişi, annesini 365 gün unutmaz, hatırını sorar çünkü onun ayakları altında cennet var. Annelik kolay bir şey değil. Annenin kalbine büyük sevgi ve şefkat konmuş. Annelerin hakkını mutlaka karşılayalım."
     Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney ise hayat, özgürlük ile mülkiyet hakkının kişinin en temel hakları olduğunu söyledi.
     Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, Türkiyenin en ücra köşelerine ulaşan bir teşkilat yapısı bulunduğunu ifade eden Güney, "Müşteri memnuniyetinde yüzde 97 orana ulaştık. 166ncı kuruluş yıl dönümünü kutladığımız kurumumuzun gelişiminden mutluluk duyuyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından, 3402 Sayılı Kadastro Kanununun Ek 8. Maddesi gereğince yapılan kadastro çalışmaları kapsamında 46 çiftçiye, tapusuz kullandıkları bağ ile bahçelerinin tapuları verildi.
     Arınç ve beraberindekiler, Osmancık köyünde kurulan damlama sulama sistemini vanasını açarak hizmete soktu.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER