Başbakan Erdoğan Sivrihisarda

Başbakan Erdoğan Sivrihisarda -Erdoğan: (2) -Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abhazası, Arnavutu, Tatarı hep beraber tek milletiz. Bayrağımız tek. Renk şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldızlar b


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisardan 11 sene önce yola çıkarken, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet dediklerini, bugün de aynı yerde bulunduklarını belirterek, Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abhazası, Arnavutu, Tatarı hep beraber tek milletiz. Bayrağımız tek. Renk şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldızlar bu topraklara düşen şehitlerin temsili. Kardeşlerim tek vatan dedik. 780 bin kilometre karenin tamamı bizim vatanımızdır. Bu vatan üzerinde ameliyat yaptırmayız diye konuştu.
     Erdoğan, Sivrihisarda halka hitap etti. AK Parti iktidara geldiğinde 3 bin 400 dolar olan kişi başına milli gelirin 10 bin 600 dolara yükseldiğini belirten Erdoğan, Ama şöyle kısa bir süre sonra ilk çeyrek açıklanacak, 11 bin dolar olması bekleniyor. Bu nedir- Artık güçleniyoruz. Güçlüyüz. Evvelallah, yarınlara çok daha farklı yürüyeceğiz ifadesini kullandı.
     Eğitim yatırımı yaptıklarını ifade eden Erdoğan, öğrencilere kitapları ücretsiz verdiklerini söyledi. Artık dersliklerde akıllı tahta, öğrencilerin elinde tablet bilgisayar olacağını dile getiren Erdoğan, bunun modern dünyanın bir adımı olduğunu vurguladı.
     İktidara geldiklerinde 76 olan Türkiyedeki üniversite sayısının bugün 171 olduğunu hatırlatan Erdoğan, üniversite olmayan il kalmadığını bildirdi. Erdoğan, Üniversite gençleri ne bursu alıyorlardı- 45 liracık. Şimdi ne veriyoruz- 480 lira veriyoruz. Nereden nereye geldik- Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalıyorlarsa sabah ve akşam kahvaltı, yemek ücretsiz diye konuştu.
     Vatandaşların artık istediği hastaneye gidebildiğine, ilacını istediği eczaneden alabildiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:
     Kuyruklarda ne bekledik değil mi- İlaçlarımızı alamazdık, hatırlayın o günleri. Artık onları atlattık. Şimdi ambulans helikopterlerimizle ambulans jetlerimizle Türkiyenin dört bir yanında servis veriyoruz. Derdimiz ne biliyor musunuz- Osmanlı, dedemiz diyor ki, ecdadımız, Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Yani, vatandaşının sağlıklı bir nefesini devleti feda etmeye değişmiyor. Devleti feda ederim ama vatandaşımın bir sağlıklı nefesini önemserim diyor.
     Koalisyon hükümeti döneminde IMFye 30 milyar dolar borçlanıldığını, AK Parti iktidarına 23,5 milyar dolar borç devredildiğini anlatan Erdoğan, Ödedik ödedik, şimdi 400 milyon dolar borç kaldı. Mayıs ayında bu 400 milyon doları ödemek suretiyle artık IMFye olan borcu kapatıyoruz. Soruyorum, kim milliyetçi- Ey MHP, sen misin, biz mi- Biz, bu vatanı seviyoruz. Bu milleti seviyoruz. Biz, bu milletin batıya, IMFye, şuraya borçlu kalmasına tahammül etmedik ve işi buraya getirdik ifadesini kullandı.
     İktidara geldiklerinde çiftçiye yüzde 59 faizle kredi veren Ziraat Bankasının şu anda ortalama yüzde 5 ile kredi verdiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye Halk Bankasının daha önce yüzde 46-47 olan faiz oranını da yüzde 5-9 arasına indirdiğini kaydetti.
    
     -Onlar faize ödüyordu
    
     Daha önce halktan toplanan verginin yüzde 85inin faize gittiğini belirten Başbakan Erdoğan, şimdi yüzde 15-16sının faize harcandığını söyledi. Erdoğan, Diyorlar ki, Bu yolları nasıl yapıyorsunuz- İşte böyle yapıyoruz. Onlar faize ödüyordu, biz yola ödüyoruz. 79 senede Türkiyede 6 bin 100 kilometre duble yol yaptılar. Biz on senede 17 bin 100 kilometre duble yol yaptık görüşünü dile getirdi.
     Göreve geldiklerinde 26 olan Türkiyedeki havaalanı sayısının şimdi 50 olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
     Türkiyenin neresine giderseniz gidin 45 dakikalık mesafede havaalanına ulaşabilirsin, oradan da Türkiyenin istediğin yerine gidersin. Yurt dışına gideceksen yurt dışına da gidersin. Eskiden havayolu vardı, belli bir azınlık uçağa binebilirdi. Ama biz havayolunu halkın yolu yapacağız dedik. Şimdi halk havayolundan istifade ediyor. Bununla kalmadık. 10 sene önce Hakkariye havaalanı yapılacak deselerdi Hakkaride yaşayan benim Kürt kardeşim buna inanır mıydı- Iğdıra yapılacak deselerdi inanır mıydılar, Şırnaka yapılacak dense inanır mıydılar- Iğdıra açtık, şimdi bu yıl sonuna kadar Hakkari ve Şırnaka da açacağız. Makineler yakıldığı halde yaptık, müteahhitler tehdit edildiği halde yaptık. Niye- Çünkü biz 780 bin kilometre karelik bu vatan topraklarına aşıktık. Biz bu milleti Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaza, Tomak, Roman, Tatar ayırmadık. Biz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız dedik ve bunu başardık.
     Türkiyenin önünde daha iyi ve güzel günler olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Ama benim sizden bir ricam var. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyin. Biz bir birimizi Allah için seveceğiz. Makam mevki için değil, para pul için değil. Bu bizim kavimdendir, bu bizim ırktandır. Bizde böyle bir şey yok diye konuştu.
     El ele, gönül gönüle aydınlık yarınlara hep beraber yürüyeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Bu işi de başaracağız. En büyük sahibi Allahtır diyen Erdoğan, muhalefete rağmen ellerinden geleni yaptıklarını, Türkiyenin dört bir yanını imar ettiklerini bildirdi.
     Afyonkarahisardan 11 sene önce yola çıkarken, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediklerini belirten Erdoğan, bugün de aynı yerde bulunduklarını söyledi. Erdoğan, Milletçe Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abhazası, Arnavutu, Tatarı hep beraber tek milletiz. Bayrağımız tek. Renk şehidimizin kanı. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldızlar bu topraklara düşen şehitlerin temsili. Kardeşlerim tek vatan dedik. 780 bin kilometre karenin tamamı bizim vatanımızdır. Bu vatan üzerinde ameliyat yaptırmayız. Tek vatan. Tek devlet dedik, Türkiye Cumhuriyeti devleti. Tek devlet olarak bu hizmeti sürdürüyoruz, sürdüreceğiz diye konuştu.
     Başbakan Erdoğana Sivrihisarda eşi Emine Erdoğanın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve bölge milletvekilleri eşlik etti.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Hasan Öymez-Fatma Can-Serdar Açıl
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Sivrihisarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER