Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüşmesi -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: -Hiçbir sonuç çıkmasa dahi böyle bir sorunda, böylesine önemli bir görüşme yapılması ülkenin geleceği için çok değerlidir -İzmir


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin, sonucu ne olursa olsun ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti.
     AA muhabirine açıklama yapan Demirtaş, ülkenin en önemli sorunu için Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
     Demirtaş, Bu şekilde bir görüşme yapılmasını, hem ülkemizin geleceği hem de böylesine önemli sorunların çözümünde uzlaşma kültürünün egemen olması açısından çok önemsiyorum. Hiçbir sonuç çıkmasa dahi böyle bir sorunda, böylesine önemli bir görüşme yapılması ülkenin geleceği için çok değerlidir diye konuştu.
    
     -MHP ve BDPden de aynı duyarlılığı bekliyoruz-
    
     İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Mehmet Timuroğlu ise, görüşmenin terör sorununun çözümü adına milat olması dileğinde bulundu.
     Bugün yapılan görüşme sonrası ortak bir iradenin oluşması halinde terör sorununun çözümünde somut bir adım atılmış olacağına inandıklarını dile getiren Timuroğlu, şunları kaydetti:
     Bu görüşme, Türkiyenin temel sorunlarının çözümü adına umut verici olacaktır. Güneydoğu ve terör sorununun aşılmasında siyaset kurumunun ortak hareket ve uzlaşı iradesini kararlı bir şekilde sergilemesi gerekiyor. Bölgesinde ve dünyada yıldızı parlayan Türkiyenin bu sorunu ile hedeflerine ulaşması kolay görünmüyor. Bu nedenle bugün yapılan görüşmenin çözüm adına milat olmasını diliyor ve tüm siyasal aktörlerin çözüm adına yapıcı olmalarını istiyoruz. MHP ve BDPden de aynı duyarlılığı bekliyoruz.
     Yeni Anayasa sürecinde siyasi parti ve liderlerinden farklılıklara vurgu yapıp derinleştirmelerini değil, demokrasi eksenli uzlaşma anlayışını hakim kılmalarını beklediklerini ifade eden Timuroğlu, bu süreçten kaçanların gelecek nesillere hesap veremeyeceğini de savundu.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER