Başbakan Erdoğan, İzmirde: (1)

Başbakan Erdoğan, İzmirde: (1) Bizde işsizlik bir ara yüzde 14ün üzerine çıkmıştı. Muhalefet bize o zaman yüklendiğinde, göreceksiniz çok kısa bir süre içerisinde kriz bizi teğet geçecek demiştim, bazıları dalgasını geçmişti


İZMİR (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiyede bir dönem işsizliğin yüzde 14ün üzerine çıktığını ve o dönemde kendilerine yüklenen muhalefete Göreceksiniz çok kısa bir süre içerisinde kiriz bizi teğet geçecek dediğini hatırlatarak, Bazıları dalgasını geçmişti. Sonra teğeti bırak, dünyada Türkiyenin örnek olduğunu gördüler. İşsizlikte de bunu göreceksiniz demiştik. Bizimle dalga geçenler, merak ediyorum şimdi ne diyecekler. Bugün işsizlik rakamları açıklandı, hamdolsun Türkiye işsizlikte yüzde 8e indi dedi.
     Başbakan Erdoğan, Kemalpaşa ilçesinde yeni kurulan Abalıoğlu Lezita Et Entegre Tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesisin İzmir, Türkiye ve gıda sektörü için hayırlara vesile olmasını diledi.
     Kemalpaşa programının öncesi Denizlide yine Abalıoğlu ailesi tarafından yaptırılan örnek imam hatip lisesinin de arasında bulunduğu, Denizlide Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlerin yaptırdığı 13 yeni eğitimin kurumunun açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
     Gerçekten gururluydum. mutluydum. Zira Türkiyede müstesna örnek imam hatip liselerinden birini Abalıoğlu ailesi orada inşa ettirdi. Selçuklu mimarisiyle gerçekten müstesna bir eser meydana getirdiler. Gayet güzel bir okul oldu ve bu tür okullarımızın tabii ki ülkemizin genelinde yaygınlaşması her ilimizde o ilimizin yerel mimarisine uygun olarak yapılması, gerek öğrencilerine gerek öğretmenlerine gerek bizlere farklı heyecan veriyor.
     Artık gecekondu zihniyetini bir kenara koyarak, gerek tarihteki bizim mimari anlayışımızı gerek bugünkü mimari anlayışını, zaman gelir sentezleyerek, zaman gelir ileriye bizim mimarimiz acaba nasıl bir mühür vuracak diye bunu düşünerek yürümemiz lazım diye inanıyorum.
     Erdoğan, Abaloğlu ailesinin daha önce de çeşitli eğitim kurumları yaptırdığını ve yenilerinin sözlerini verdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Bugün Nihat Bey sağolsun dedi ki yine Denizlideki 4 tane okul için kendileri sağolsun 10 trilyon söz verdiler. Herhalde onları da çocuklarının ismine yaparız. Kızımıza 3 tane bir de oğlumuz var. Onların isimlerine de o okulları yapmış oluruz. Bunlar tabii bir şey çağrıştıracak. Zamanında babam annem bu kararı vermişti, bizler de aynen onlar gibi gelecek nesillere aktarmamız lazım diyecekler..
    
     -İstihdama katkı-
    
     Abalıoğlu ailesinin kurduğu tesislerle ülke ekonomisine ve istihdama da büyük katkı sağladığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
     Büyük bir tesisin heyecanını yaşıyoruz. 1969 yılında Denizlide bir yem fabrikasıyla başlayan süreç, şu anda Türkiyenin en önemli, en büyük sanayi kuruluşlarından birine dönüştü. Şu anda bin 400 istihdamı olan, ama 2 bin 200 kişilik kapasiteye müsait bir tesisin bugün resmi açılışını yapıyoruz. Tabii burada istihdam, burada kalite var. Burada güvenlik, sağlık var. En yüksek standartlarda burada bir ekmek kapısı bugün açılıyor. Sayın Abalıoğu ve grubuna, Türkiye ekonomisine istihdama sağladığı katkılar sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum.
     Bizde işsizlik bir ara yüzde 14ün üzerine çıkmıştı. Muhalefet bize o zaman yüklendiğinde, göreceksiniz çok kısa bir süre içerisinde kriz bizi teğet geçecek demiştim, bazıları dalgasını geçmişti. Sonra teğeti bırak, dünyada Türkiyenin örnek olduğunu gördüler. İşsizlikte de bunu göreceksiniz demiştik. Bizimle dalga geçenler, merak ediyorum şimdi ne diyecekler. Bugün işsizlik rakamları açıklandı, hamdolsun Türkiye işsizlikte yüzde 8e indi.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan - Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, İzmirde: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER