Bartın Valisi Küçük, Vali Lekesizi

Bartın Valisi Küçük, Vali Lekesizi makamında ziyaret etti


HATAY (A.A) - Bartın Valisi İsa Küçük ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi makamında ziyaret etti.
     Vali Lekesiz ziyarette, konuklarını Hatayda ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, kentin, farklılıkların merkezi olduğunu ifade etti.
     Hatay Devletinin 10 ay 21 günlük bir siyasi ömrü olduğunu anımsatan Lekesiz, içinde bulunulan salonun, her din ve mezhepten kişilerin oluşturduğu 40 kişilik Hatay Millet Meclisince oy birliğiyle Türkiyeye katılma kararının alındığı Hatay Millet Meclisinin Genel Kurul Salonu olduğunu ve bir süre önce restore edilerek Valilik Hizmet Binası olarak hizmete girdiğini belirtti.
     Lekesiz, Hatayda farklılıkların yüzyıllardır barış ve uyum içinde yaşadığını kaydederek, Vali Küçüke ildeki barış ve hoşgörünün simgesi olan, üç semavi dinin sembollerinin bir arada bulunduğu anı tabağı hediye etti.
     Vali Küçük ise Lekesize Bartına özgü el sanatıyla hazırlanmış tepsi hediye etti.
     Ziyarete, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz ve işadamı Sabri Mescier katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Bartın Valisi Küçük, Vali Lekesizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER