Bartında Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Bartında Kutlu Doğum Haftası etkinliği


BARTIN (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, "Batının modernize olarak bize sunduğu bazı kavramlar, İslamın esas değerleridir ve o kavramları bize tebliğ eden peygamberimizin ta kendisidir" dedi.
     Vali Savur, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında il müftlüğünce Ömertepesi Spor Salonunda düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada, milletlerin millet olabilmesi için sahip olmaları gereken değerler olduğunu belirterek, bu değerlerin maddi, manevi ve milli unsurlardan oluştuğunu söyledi.
     Türk toplumunun manevi açıdan en önemli ortak paydalarından birinin İslam inancı olduğunu vurgulayan Savur, şöyle konuştu:
     "Batının modernize olarak bize sunduğu bazı kavramlar, İslam esas değerleridir ve o kavramları bize tebliğ eden peygamberimizin ta kendisidir. Eğer, kaynak arıyorsak, bu kaynağı kendimizde, inancımızda ve efendimizin yaşantısında aramalıyız. İslam, maalesef tahkiki olarak değil, taklidi düzeyde yaşanıyor. Hal böyle olunca, bir takım kavramları medeniyet diye kendimiz dışındaki kavramlarda arıyoruz. Halbuki medeniyet, tek dişi kalmış, yıllarca insanları sömürmüş bir unsurdur. Karıncayı bile incitmeyen, birlikten kuvvet, ayrılıktan şer doğacağını anlatan efendimizden öğreneceklerimiz çok fazla."
     İl Müftüsü Mahmut Gündüz de, peygamber efendimizin doğumunun 1989 yılına kadar camilerde mevlit okutularak, vaaz verilerek geçiştirildiğini hatırlatarak, Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlemesiyle kutlu doğumun 25 yıldır büyük bir heyecanla kutlandığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından, Merkez Şadırvan Cami Müezzini Feridun Gök tarafından Kuran-ı Kerim ve İl Müftlüğü İlahi Grubu tarafından ilahi okundu.
     Programda, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Yılmaz tarafından, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans verildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bartında Kutlu Doğum Haftası etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER