Bartında kadın çiftçilere süt sağım makinesi

Bartında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı


BARTIN (A.A) - Bartında, Kırsalda bilinçli kadın ve sütte kalite seferberliği projesi eğitim programı kapsamında 40 kadın çiftçiye törenle süt sağım makinesi dağıtıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsettar Bayram, müdürlük bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2011 Yılı Mali Destek Programı kapsamındaki eğitimle kadınlara hayvan bakım ve besleme ile bitkisel üretim konularında eğitim verildiğini belirtti.
     Sütün en hızlı bozulan, bakterilerin en hızlı çoğaldığı gıdaların başında yer aldığını, bu nedenle hijyenik şartlarda elde edilmesinin önemli olduğunu anlatan Bayram, şöyle konuştu:
     Projemize katılan kadın çiftçilerimizin ilgileri, heyecanları ve öğrenme istekleri takdire şayandı. Değerli çiftçilerimizin eğitim sonucu elde ettikleri bilgileri en iyi bir şekilde değerlendireceklerinden ve müdürlüğümüzün birer fahri neferi gibi bu bilgileri dalga dalga yayarak çevrelerine faydalı olacaklarından eminim. Üretmek, özellikle gıda üretimi yapmak kutsal bir görevdir. Kaliteli ve güvenli üretmekse insanlığa yapılacak en önemli hizmetlerdendir. Sağlığımızı, geleceğimizi ve yeni nesillerimizi düşünüyorsak, açlığın giderilmesine katkı sağlamak istiyorsak gıda üretimini, verimliliğini ve kalitesini artırmamız gerekiyor. Bunun için başta müdürlüğümüz olmak üzere tüm paydaşlarımıza önemli sorumluluklar, önemli görevler düşmektedir. Hedefimiz tüm ürünlerde olduğu gibi, sütte de üretim, verimlilik ve kalitedir. Bu üç unsuru bir araya getirdiğimizde pazarlama sorunu olmayacaktır.
     Bartın Valisi Bülent Savur da projede emeği geçenleri kutladığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından protokol tarafından 40 kadın çiftçiye süt sağım makinesi dağıtıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında kadın çiftçilere süt sağım makinesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER