Banka memurunun dikkati, dolandırıcılığı önledi

Banka memurunun dikkati, dolandırıcılığı önledi -Bursada, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin verdiği hesaba 20 bin lira yatıran kişi, banka görevlisinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu


BURSA (A.A) - Bursada, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin bildirdiği hesaba, kredi çekerek 20 bin lira yatıran kişi, banka memurunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.
     İddiaya göre, İbrahim Ayı (51) telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan şüpheli, hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını belirterek, bu nedenle söylediği hesaba para yatırmasını istedi.
     Bunun üzerine İbrahim A, merkez Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesindeki bir banka şubesine giderek, 20 bin lira tüketici kredisi çekti.
     İbrahim Anın, kredinin onaylanmasının ardından banka memurundan parayı başka bir hesaba aktarmasını istemesi üzerine işlemi gerçekleştiren görevli, bunu neden yaptığını sordu. İbrahim A. da kendisini telefonla arayan bir kişinin, maaş hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve belirttiği hesaba acilen para yatırması gerektiğini söylediğini anlattı.
     Daha sonra, havale ettiği parayı bloke eden görevli, polise haber verdi.
     Şubeye gelen polis ekipleri, banka memurunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtulan İbrahim Anın ifadesine başvurdu.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Banka memurunun dikkati, dolandırıcılığı önledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER