Bandırma, kurtuluşunu kutladı

Bandırma, kurtuluşunu kutladı


BALIKESİR (A.A) - Bandırmanın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü kutlandı.
     Cumhuriyet Alanında gerçekleşen 17 Eylül Kurtuluş Günü kutlama töreninde, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, anıta çelenk sundu.
     Pekel, Bingöl ve Şemdinlideki saldırıları kınayarak başladığı konuşmasında, Terör, büyük Türk ulusunun bütünlüğüne asla zarar veremeyecek ve kanlı emellerine ulaşamayacaktır dedi.
     17 Eylülün, Bandırmanın özgürlüğüne kavuştuğu, ay yıldızlı bayrağın, Bandırma semalarıyla bir daha inmemek üzere yeniden buluştuğu gün olduğuna dikkati çeken Pekel, şunları söyledi:
     Kanımızın son damlası akmadan, vatanın bir karış toprağından bile vazgeçemeyeceğimizin bir belgesidir. 17 Eylül, Bandırmayı, işgalin dayanılmaz kasvetine boğan kara bulutların, aşımıza, insanımıza göz koyan emperyalistler ve onların uşaklarının, derslerini alarak buralardan çekip gittikleri gündür. 17 Eylül, Bandırmanın düğünüdür, bayramıdır. Kurtuluş Savaşında bizi dize getiremeyenler, halen çirkin emellerinden vazgeçmediler. Bizi bölerek güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Aynı cephede, aynı kutsal değerler için savaşan Mehmetlerin arasına ayrılık tohumları ekmeye çalışıyorlar. Bunu için inanılmaz tuzaklar hazırlıyorlar.
     Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı bakanlar ve Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan ile Nedret Akova kutlama mesajı gönderdi.
     Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Lütfiye Şevval Uysalın söylediği şiirin ardından Sazfak Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle program, sona erdi.
     Ayyıldıztepe Son Kurşun Anıtındaki ikinci törene de kalabalık bir topluluk katıldı. Buradaki törenin ardından katılanlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırma, kurtuluşunu kutladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER