Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu mezuniyet

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu mezuniyet töreni -Okulu başarıyla tamamlayan 513 polis memuru için mezuniyet töreni düzenlendi -Dereceye giren polisler, tercihleri doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu illerinde görevlendirildi


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulunda, 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.
     Vali Yılmaz Arslan, törende yaptığı konuşmada, mezun polisleri ve ailelerini kutlayarak, bugüne kadar toplam 13 bin 632 polis mezun ettiklerini ve emniyet teşkilatına kazandırdıklarını söyledi.
     Bugün de eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan 513 genç polisi uğurladıklarını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:
     Vatandaşın huzur ve güven içinde yaşaması için gerekli olan güvenlik hizmetleri, devletin en temel görevidir. Çünkü güvenliğin ve huzurun olmadığı yerde gelişmeden kalkınmadan ve insanca yaşamdan bahsetmek mümkün değildir. Türk Polis Teşkilatı, 167 yıllık tecrübesi, 200 bini aşan eğitilmiş insan gücü ve çağın gereklerine uygun teknik donanımıyla ülkemizde güvenlik hizmetlerini başarıyla yürüten kurumlarımızdan biridir.
     Temel yaklaşımın insana hizmet olduğunu vurgulayan Arslan, Polis okullarının, Polis Meslek Yüksek Okullarına dönüştürülmesi ve üniversite mezunlarının polis meslek eğitim merkezlerine alınmasıyla üniversite mezunu polis memurlarımızın oranı yüzde 80leri aşmış durumdadır. Bir yandan polis teşkilatımızda üniversite mezunu sayısı artırılırken, diğer taraftan hizmet içinden de polisin sürekli bir eğitim ortamı içinde olmasına da büyük önem verilmektedir diye konuştu.
     Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Şenöz ise mezunların her türlü iklim koşullarında mücadele edebilecek şartlarda göreve hazır hale getirildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Okulumuzdaki eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimizi iş hayatına uğurlamaktan, okul yönetimi olarak öğrencilerimizle birlikte büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizi yetiştirirken hiç bir şeyi gözden kaçırmamaya çalıştık. Değerli öğretim görevlilerimizi, özel harekat eğitmenlerimizi ve okulumuzun değerli personelini elinde su kovası ile kurumuş çiçeklere su taşıyan bir bahçıvan gibi öğrencilerimizin beyinlerine bilgi, kalplerine sevgi, ruhlarına huzur taşıyarak onları verimli ve kaliteli hizmet üretecek hale getirdikleri için kutluyorum.
     Törende, özel harekat polislerin yaptığı gösteri, büyük beğeni ve gururla izlendi. Okul birincisi Oktav Çavdar, yaş kütüğüne ismini çaktıktan sonra bir konuşma yaparak, eğitimine destek verenlere teşekkür etti.
    
     -Dereceye giren polislerin tercihi doğu illeri oldu-
    
     Öte yandan, okulu dereceyle bitiren polisler tercihleri doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu illerinde görevlendirildi. Dönem birincisi Oktay Çavdar ve ikinci Ali Menteşe Batmanı, üçüncü Halit Çelik ise Bingölü isteyerek, atamaları yapıldı.
     Dönem dördüncüsü Kemal Aslan Erzuruma, beşinci Ferhat Yücetürk Tunceliye, altıncı Volkan Dalkıran Batmana, yedinci Bekir Belveren Siirte, sekizinci İsmail Çetin Vana, dokuzuncu Ali Cidacı Mardine ve onuncu Alican Karataş da Batmana tercihleri doğrultusuna atandı.
     Törene, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Garnizon ve Okullar Komutan Vekili Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ve Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tonbulun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir : Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu mezuniyet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER