Balıkesir kısa kısa

Balıkesir kısa kısa -AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan: -Bandırma Üniversitesini kuracağız


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Bandırma Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili kanun teklifini önümüzdeki günlerde TBMM Başkanlığına teslim edeceklerini açıkladı.
     Kanun teklifinin aralarında akademisyen ve öğretim görevlilerinin de bulunduğu 14 kişi tarafından hazırlandığını belirten Öztaylan, şunları kaydetti:
     Hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığına vermeden önce Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahir Alkan ile bu hafta içinde bir görüşme yapacağım. Bu görüşmede kendisinden hazırlanan kanun teklifine yapacağı katkılar ve Balıkesir Üniversitesi Senatosundan, Bandırma Üniversitesinin kurulması yönünde karar alınmasını talep edeceğim. Balıkesir Üniversitesinde toplam 38 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Yasalar 30 bin öğrenciyi geçen üniversitelerin bölünebileceğini açıkça ifade etmektedirler. Bundan dolayı Bandırma Üniversitesinin kurulmasının önünde yasal bir engel de yoktur. Bandırma Üniversitesini kuracağız. Kurulacak olan bağımsız bir üniversiteyle Bandırmayı yüksek öğrenimde de cazibe merkezi haline getireceğiz.
    
     -Erdek Kaymakamı Kaygısız, pazartesi pazarı esnafını ziyaret etti
    
     Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, pazartesi pazarında esnaf ziyaretinde bulundu, esnafın sorunlarını dinledi.
     Pazar ziyaretinde alış veriş yapan Kaymakam Kaygısız, bu tür ziyaretleri sık sık yaptığını söyledi. Kaymakam ziyaretinden memnun olan pazar esnafı, İlk kez bir mülki amir bizleri ziyaret ederek istek ve dileklerimize cevap verdidediler.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Balıkesir kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER