Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Öztozlu:

Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Öztozlu: -İçme suyu arıtma tesisi, ilave pompalarla 1 milyonluk nüfusun su ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, kentteki içme suyu arıtma tesisinin, ilave pompalarla 1 milyonluk nüfusun su ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olduğunu söyledi.
     Öztozlu, İzmir Yolu İkizcetepeler mevkisinde bulunan ve 2003 yılından beri kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan içme suyu arıtma tesisini gazetecilerle gezerek incelemelerde bulundu.
     Tesisle ilgili bilgi veren Öztozlu, Balıkesirdeki suyun, sağlık ve hijyen koşulları bakımından hiçbir sakınca içermediğini ifade ederek, Vatandaşlarımız çeşme suyunu gönül rahatlığıyla içebilir dedi.
     Öztozlu, 2003 yılından bu yana Balıkesirin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan tesiste 45i teknik olmak üzere 62 personelin çalıştığını kaydetti.
     İkizcetepeler Barajından arıtma tesisine gelen suyun, birçok işlemden geçirilerek halkın kullanımına sunulduğunu dile getiren Öztozlu, şunları söyledi:
     Ham su, arıtma tesisine geldikten sonra sırasıyla, havalandırma, aktifilo, durultucu, filtre, klor, kimya, makine, mikrokum ve çamur ünitelerinden geçiyor. Bu işlemlerin sonunda bakteriyoloji ve kimya laboratuvarlarında tahliller yapılıyor. Suyun her aşaması, her gün sürekli olarak kontrol ediliyor. Ayrıca şehirdeki 30 farklı noktadan numuneler alınarak bakteriyolojik ve kimyasal analizleri yapılıyor. İçme suyu arıtma tesisi 220 bin metre küp su arıtma kapasitesine sahip ve şehrin ihtiyacı olan suyu sıkıntı yaşamadan karşılayabiliyor. İçme suyu arıtma tesisi ilave pompalarla 1 milyonluk nüfusun su ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Tarık Üzgün / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Öztozlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER