Balıkesirden kısa kısa

Balıkesirden kısa kısa -Ayvalık plajlarında yaz hazırlığı


BALIKESİR (A.A) - Ayvalıkta plajlara yaz bakımı yapılıyor.
     Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçenin mavi bayraklı Duba Plajında yaptığı çalışmalarla yaz sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor.
     İlçe ile Cunda Adası arasında bulunan Lale Adasındaki halk plajında bulunan büfe ve yanındaki küçük bahçe yıkılarak yeniden dizayn edilirken, kış boyunca dalgaların getirdiği çöpler, plajın kumlarından iş makineleri yardımı ile temizleniyor.
     Kumlar ters yüz edilerek içindeki yabancı maddelerden arındırılıyor. Yaz sezonu öncesinde bu plajdaki çalışmanın tamamlanmasının ardından ilçenin diğer kumsallarında da aynı işlemin yapılacağı bildirildi.
    
     -Engellilere belediyeden modern bina
    
     Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneği (BUZENDER), yeni binasına taşındı.
     Barış Manço Parkı içerisinde bulunan dernek binasının açılış kurdelesini Burhaniye Belediye başkanı Fikret Akova ve engelli çocuklar birlikte kesti.
     Dernek binası ile birlikte engelli öğrencilerin yaptıkları el işi sabun figürleri ve fotoğraf sergisi de açıldı.
     Açılış töreninde engelli öğrenciler bir de gösteri yaparak Sev kardeşim isimli şarkı eşliğinde dans ettiler.
     BUZENDER Başkanı Sevda Padem, açılışta yaptığı konuşmada, 2008 yılında derneği kurduklarında temel hedeflerinin toplumun engelli bireylere bakış açısındaki yanlışlığı düzeltmek, onların dışlanmalarını, istismar edilmelerini, hatta sömürülmelerini engellemek ve toplumun içinde saygın bir yer edinmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
    
     -Burhaniyede ulaşımda kartsistem devri başladı.
    
     Burhaniyede, şehir içi toplu taşımda kartlı sistem dönemi başladı.
     Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, şehiriçi toplum taşımada kullanılan minibüslerde vatandaşların bundan böyle para yerine kart kullanacağını söyledi.
     Belediye denetimli özel halk otobüslerinde para geçmeyeceğini ifade eden Akova, "Vatandaşlarımız mağdur olmamak için ulaşım kartı edinsin" dedi.
    
     Muhabir : Hakan Firik
     Yayıncı : Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Balıkesirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER