Bakkallar, Sebzeciler ve Lokantacılar Odası Başkanı

Bakkallar, Sebzeciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Şen: "Bir tarafta hayır yapacağız derken, diğer tarafta insanların ekmeğiyle oynamak günahtır"


GİRESUN (A.A) - Giresun Bakkallar, Sebzeciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Şen, "kermes" adı altında gerçekleştirilen hayır etkinliklerinin başta lokantacı olmak üzere esnafların mağduriyetine yol açtığını söyledi.
     Şen, yaptığı açıklamada, kermeslerde özellikle gıda ve el sanatları ürünlerin satıldığını, bu nedenle de esnaflardan yoğun şikayetler aldıklarını belirtti.
     Hayır amacını güden bu tür etkinliklerin yapılırken, bölge esnaflarının da menfaatlerinin korunmasının gerektiğine işaret eden Şen, "Tabi ki, hayır yapmak, ihtiyacı olana destek vermek insanlık görevimizdir. Ama bir tarafta hayır yapacağız derken diğer tarafta insanların ekmeğiyle oynamak yazıktır, günahtır" dedi.
     Lokantacılar ve gıda üreten iş yerlerine, gıda ile hijyen yönetmenliği konusunda bir çok düzenlemelerle getirildiğini, kermes etkinliklerinin ise denetim uygulanmalarından uzak olduğunu dile getiren Şen, şöyle konuştu:
     "Ama diğer taraftan bu tür yardım kuruluşlarının hiç de sağlıklı olmayan koşullarda her türlü gıdayı üretip halka satmalarına göz yumulmaktadır. Bugün pazar yerlerinde soğan ve patates satanlardan bile belge istenilmekteyken, gıda üretim izni belgesi olmadan, ustalık kalfalık belgesi olmadan bu tür yerlerde unlu mamullerin her çeşidini tavuk ve etten üretilen döner gibi benzeri gıdaların insan sağlığı için tehlike olmadığını kim iddia edebilir- Diğer taraftan dükkanlarına yüksek kiralar ödeyen vergi veren çalışanlarına hem ücret, hem de sigorta ödemek durumundaki esnaf bütün bu saydıklarımızdan muaf kermesler ve benzeri faaliyetlerle nasıl rekabet edebilir. Biz oda yönetimi olarak bu tür faaliyetlerin ileriki günlerde daha da yaygınlaşacağı konusunda kaygılar taşımaktayız. Bu tür faaliyetlere izin verenlerin bu kaygılarımızı dikkate almasını, bu konuda hassas davranmalarını bekliyoruz. Aksi taktirde üyelerimizin haklarını yasal bütün yolları zorlayarak arayacağımızı ilgililere önemle duyururuz."
    
     Muhabir: Atakan Çıtlak
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Bakkallar, Sebzeciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER