Bakanlar Şimşek ve Avcı Hakkaride

Bakanlar Şimşek ve Avcı Hakkaride -Maliye Bakanı Şimşek: Bizim görevimiz de size hizmetkarlık yapmaktır, eskiden her şey devlet içindi, şimdi değil


HAKKARİ (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Hakkaride ziyaret ve incelemelerde bulundu, öğrencilerle bir araya geldi.
     Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkariye gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıya vatandaş ve esnaf yakın ilgi gösterdi.
     İki Bakan, belediye ziyareti sonrası Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.
     Sınıfları dolaşarak öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Avcı ve Şimşek, daha sonra valilikteki değerlendirme toplantısına katıldı.
     Beraberindeki heyetle toplantıdan ayrılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 115i kadın 120 personelin çalıştığı tekstil atölyesini ziyaret etti.
     Üretilen ürünlerin İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edildiği atölyede Hakkarili kızlarla sohbet eden Bakan Şimşek, bölgenin giderek batı illeriyle farkını kapatacağını söyledi.
     Ziyaretinden dolayı bakana teşekkür eden çalışanlar, atölye için destek talebinde bulundu.
    
     -Esnaftan Şimşeke yakın ilgi
    
     Şimşek, atölye çalışanlarına Organize Sanayi Bölgesinde ücretsiz arazi temin edileceği sözü verdi.
     Aracından inerek esnafı dolaşan Şimşeke yakın ilgi gösterildi. Esnafla Kürtçe konuşarak sohbet eden Şimşek, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Avcının devam ettirdiği toplantıya katıldı.
     Valilik toplantı salonunda il genelinden seçilen öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Avcı, davetli öğrencilere imzaladığı kitapları hediye etti.
     Bakan Şimşek ise Türkiyenin yaşadığı 3 ekonomik krize rağmen çabuk toparlandığını, işsizlik oranının birçok ülkeye göre iyi durumda olduğunu söyledi.
     Gaziantepte yüz binlerce insanın farikalarda çalıştığını, bunun Hakkaride de yapılabileceğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:
     Hepimizin bu sürece sahip çıkmamız lazım. Sizler çalışacak, ailenize, çevrenize, ilinize, bu güzel ülkemize faydalı hizmetler vereceksiniz. Bizim görevimiz de size hizmetkarlık yapmaktır. Eskiden her şey devlet içindi, şimdi değil. İçiniz rahat olsun. Bizim ekonomimiz, batıya, yarış içerisinde olduğumuz birçok ülkeye göre çok iyi. Geçen sene Türkiye üç büyük şoka rağmen işsizliği azalttı, bütçe açıklarını kontrol altında tuttu, büyüme mütevazı olsa da sağlandı ve enflasyon son 44 yılın en düşük düzeyine indi. Yeter ki siz kardeşliğinizi, birliğinizi, beraberliğinizi güçlendirin. Ben inanıyorum ki biz bunu başaracağız.
     Toplantı sonunda Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Bilge Akdemir, Milli Eğitim Bakanı Avcıya, Nazife Şişmanın yazdığı Kaderle Tasarım Arasında Yeni İnsan kitabını okumasını tavsiye ederek, okulları için bir bina yapılmasını istedi.
     Öğrencinin kitap tavsiyesine uyacağını belirten Bakan Avcı, Akdemirin Bakan Şimşekten istediği fen lisesi için söz verdi.
     Öğrencilerle yapılan toplantı sonrası, bakanlar muhtarlarla basına kapalı toplantıya geçti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bakanlar Şimşek ve Avcı Hakkaride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER