Bakanlar Akdağ ve Yılmaz, Divriği Ulu

Bakanlar Akdağ ve Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezdi -Bakan Akdağ: Bu eserlere gözümüz, göz bebeğimiz gibi bakıyoruz


SİVAS (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezdi.
     Akdağ ve Yılmaz, Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesinin açılış töreninin ardından Divriği ilçesinde kültür gezisi yaptı. Bu kapsamda ilk olarak Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezen Akdağ ve Yılmaz, caminin imamı ve gönüllü rehberi Nail Ayandan eser hakkında bilgi aldı.
     Bakan Akdağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çok kadim bir kültürün mirasçılarıyız dedi.
     UNESCOnun kültür mirası listesine dahil ettiği eseri mükemmel olarak nitelendiren Akdağ, Bu eserlere gözümüz, göz bebeğimiz gibi bakıyoruz, bakacağız. Bu kadar büyük maharetle yapılmış dünya harikası eserleri biz de ayakta tutacağız ve bütün dünyanın tanıması lazım. Büyük bir zevk ve büyük bir hayranlılıkla ziyaret ettik. İnşallah değerini hep beraber biliriz diye konuştu.
     Daha sonra Ayanağa Konağını gezen Akdağ ve Yılmaz, burada bir süre dinlendi. Bakanlar, Divriğideki temaslarının ardından sağlık çalışanlarıyla yapılacak toplantıya katılmak üzere helikopterle Sivasa hareket etti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer - Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Bakanlar Akdağ ve Yılmaz, Divriği Ulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER