BAKA ve KOSGEBden girişimcilere eğitim

BAKA ve KOSGEBden girişimcilere eğitim -Kumlucada girişimci olmak ve kendi işini kurmak isteyenler ön mülakata alındı


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde kendi işini kurmak isteyen girişimcilere 30 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor.
     Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odasında gerçekleştirilen ön mülakatla 30 girişimci BAKA ve KOSGEBin hibe desteklerinden faydalanabilecek. BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisinden Uzman Sadettin Dikmen ve KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü temsilcisi Ali El, Kumlucada daha önce başvuru yapan 60 kişiyi mülakata aldı.
     Mülakatla ilgili bilgi veren BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Sadettin Dikmen, bundan önce 9 eğitim programı düzenlediklerini ve programlara 270 kişinin katıldığını söyledi.
     Son eğitim programına 30 kişinin katılacağını ifade eden Dikmen, eğitimlerde iş planının hazırlanması, girişimcilik, işletmenin üretim ve pazar planı gibi konularda eğitimler verileceğini kaydetti. Eğitim sonunda başarılı olan ve projesini hazırlayan katılımcılara 30 bin lirası hibe olmak üzere, 100 bin liraya kadar kredi sağlanacağını hatırlatan Dikmen, bu miktarın çok iyi bir rakam olduğunu, bundan dolayı eğitim programına katılan herkesin eğitimlerden en üst seviyede faydalanarak iyi projeler üretmelerini istedi.
     Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atacan Ertürk de vatandaşlardan gelen talep üzerine BAKA ve KOSGEB yetkilileriyle görüştüklerini ve eğitimlerin Kumlucada verilmesini sağladıklarını belirtti.
     Eğitimlerin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ertürk, İnşallah bu eğitimlerden sonra katılan herkes yeni bir iş yeri kurar ve ilçemizde yeni iş sahaları açılır. Ümidimiz bu yönde, katılan herkese başarılar diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BAKA ve KOSGEBden girişimcilere eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER