BAKA, Yalvaçta inceleme ve tespit çalışması

BAKA, Yalvaçta inceleme ve tespit çalışması gerçekleştirdi


ANTALYA (A.A) - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Ispartanın Yalvaç ilçesinde inceleme ve tespit çalışması gerçekleştirdi.
     Yalvaç Medeniyeti 1 Günde 5000 Yıl projesine destek veren BAKA, Yalvaçta proje sahibi belediye ile Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfının sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı, firmaları ziyaret etti.
     BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engine Yalvaç ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Tekin Bayram, turizm destinasyonu oluşturmak üzere restorasyon çalışmaları süren 3 mahalledeki tarihi evleri, konakları, keçe evini ve işletmeleri gezdirdi.
     İlçede yıllardır sürdürdükleri iyileştirme ve geliştirme projeleri hakkında da bilgi veren Bayram, Yalvaç medeniyeti hem tarihi hem de bugünü kapsıyor. Yalvaç eşsiz bir tarihi mirası barındırırken ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatacak güzelliklere de sahip dedi.
     Bayram, Antalya bölgesinden yapılacak günübirlik ve iki günlük Yalvaç-Pamukkale turlarıyla kente yılda 50 bin turisti çekmeyi hedeflediklerini, hem Roma hem Selçuklu-Osmanlı hem de Cumhuriyet dönemine ait eserlerin bir arada bulunduğu Yalvaçta Psidia ve Men antik kentlerinin bulunduğunu bildirdi.
     Tekin Bayram, İstanbul ve İzmirde de şubeleri bulunan Yalvaç Güçsüzlere Yardım Sağlık ve Eğitim Vakfının kurduğu aşevi ile 28 mahallede yaklaşık 300 yardıma muhtaç vatandaşa her gün iki öğün yemek dağıttıklarını belirtti. Ayrıca kuru gıda, kömür ile giyim ve ayakkabı yardımları yapan vakfın ilçe dışında yüksek öğrenim gören 110 Yalvaçlı öğrenciye de aylık 75er lira karşılıksız burs verdiğini anlatan Bayram, vakfın içinde iş atölyeleri, bireysel eğitim odaları ile çok amaçlı salonu, çalışanlar için kreşi de bulunan Özürlüler Köyü inşa ettiğini kaydetti.
     BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Yalvaçta günlük ortalama 55 bin yumurta üretim kapasitesi bulunan tesiste konfeksiyon atölyesinde de incelemelerde bulundu.
     Yalvaçta sürdürülen çalışmaları memnuniyetle gördüğünü belirten Engin, alternatif turizm için çok uygun olan Yalvaça turist getirilmesi ve Yalvaça yatırım kazandırılması konusunda her türlü desteği verebileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BAKA, Yalvaçta inceleme ve tespit çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER