Bağlama sevdalısı emekli memur

Bağlama sevdalısı emekli memur -Askerlik dönüşü bağlama çalmayı öğrenen Abdullah Erkal, 35 yılda 7 bin kişiye bağlama kursu verdi


KAYSERİ (A.A) - Çocukken ilgi duyduğu bağlama çalmayı askerlik dönüşü öğrenen emekli memur Abdullah Erkal, 35 yılda 7 bin kişiye bağlama kursu verdi.
     Gençlik yıllarında çeşitli kurumlarda çalışırken koro kurup şefliğini yapan ve hafta sonları halk eğitim merkezi müdürlüklerinde bağlama kursu veren Abdullah Erkal (66), emekli olduktan sonra Kapalı Çarşıda açtığı iş yerinde hem bağlama satıyor hem de talep edenlere kurs vermeyi sürdürüyor.
     Yıllar önce askerlik dönüşü bağlama çalmayı öğrendiğini belirten Erkal, AA muhabirine, mesleğini yaşatmak için çabaladığını söyledi.
     Son yıllarda Kayseride bağlamaya olan ilginin arttığını ifade eden Erzincanlı Abdullah Erkal, Öğrenci, hemşire, doktor, esnaf ve serbest meslekte çalışan kursiyerlerim var. Bu zamana kadar 7 bine yakın kişiye bağlama çalmayı öğrettim. Kursiyerlerim arasında bu sanatı kazanca dönüştürenler de var. Bir matbaa çalışanı, hafta sonları düğün organizasyonlarında bağlama çalarak, aile bütçesine katkı sağlıyor dedi.
    
     -Öğretirken mutlu oluyorum-
    
     Bağlama kursu verirken büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Erkal, Kursiyerlerime bir şey öğretebilmek beni gerçekten mutlu ediyor. Bu işi hobi niyetine yapıyorum. Bu yaştan sonra paraya da ihtiyacım yok. Her yaştan öğrencim olması, sanata olan ilginin arttığını gösteriyor. Daha önce çeşitli yerlerde kurslar verdim ama son 10 yıldır kendi iş yerimde kurs vermeye devam ediyorum. Gençlere, hobi niyetiyle de olsa bu tür sanat etkinliklerinden istifade etmelerini öneriyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Bağlama sevdalısı emekli memur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER