Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Avşar: -"Doğu Türkistanda yapılan bu katliamları ve zulmü kınıyoruz"


KAYSERİ (A.A) - Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Abdulmecit Avşar, Çin askerlerinin Kaşgarda katliam yaptığını anımsatarak, "Şüpheli kişiler bahanesiyle ekmek kesmek amaçlı bıçağı saldırı silahı niteleyen Çinli polis ve askerler onlarca Uygur Türkünü katletmiş ve birçoğunu da tutuklamıştır" dedi.
     Avşar, yaptığı açıklamada, Çinli güvenlik güçlerinin bir Uygur gencini haksız yere silahla öldürmesi üzerine halkın buna tepki göstermesinden dolayı meydana geldiği öğrenilen olayı katliam vesilesi yapan Çinli yetkililerin onlarca Uygur Türkünü öldürdüğü haberlerini aldıklarını bildirdi.
     Çinlilerin katliamlara devam ettiğini belirten Avşar, Ne yazık ki başta Türk dünyası ve Türkiye olmak üzere dünyadaki sözüm ona insan hakları savunucuları seslerini çıkarmıyor. İnsanlar kendi ülkelerinde adeta açık hapishanede baskı altında yaşarken bir de çeşitli bahanelerle Çinli asker ve polislerce öldürülmelerine neden sessiz kalınır insan hayretle seyrediyor" diye konuştu.
     Avşar, şunları kaydetti:
     Doğu Türkistanda yaşanan katliamlar artarak devam ediyor. Hemen her gün birkaç insan öldürülüyor. Birçok insan kayboluyor. Kızlar Çinin iç bölgelerine götürülerek Çinlilere pazarlanıyor. Bu katliamlara dur diyecek vicdan sahibi insanlar yok mu- Dünyanın en büyük asimilasyonuna göz yuman Müslüman ülkeler öte dünyada ne cevap verecekler- Doğu Türkistanda yapılan bu katliamları ve zulmü kınıyoruz."
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER