Azmiyle lösemi hastalarına umut veriyor

Azmiyle lösemi hastalarına umut veriyor -Konyada 9 yaşındayken yakalandığı lösemiyi, umutsuzluğa düşmeden 6 ayda yenen Sedanur, azmiyle lösemi hastalarına örnek oluyor -Sedanur Çoban: Lösemi aşılamayacak bir engel değil. Lös


KONYA (A.A) - Ayşe Şensoy - Konyada 9 yaşındayken yakalandığı lösemiyi, umutsuzluğa düşmeden 6 ay gibi kısa bir sürede yenen Sedanur, azmiyle lösemi hastalarına umut veriyor.
     Sedanur Çobana (12), 9 yaşındayken ayak ağrısı şikayetiyle götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konuldu.
     Ailesinin ve doktorlarının desteğiyle tedaviye adeta dört elle sarılan Sedanur, 6 ay süren tedavinin ardından kanseri yenmeyi başardı.
     Lösemi teşhisi konulduğunda moralini hep yüksek tutup, yaşama sımsıkı sarılan küçük kız, moral ve motivasyonun lösemi hastalığını yenmede ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdi.
     Sedanur Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kendisine lösemi teşhisi konulduğunu söyledi.
     Tedavisi sürerken eğitimine evde devam ettiğini belirten Sedanur, hastalığı sırasında birçok zorlukla karşılaştığını, maskeli olduğu dönemlerde evlerinin bulunduğu binadaki çocukların kendisinde bulaşıcı hastalık olduğunu düşünerek yanına yaklaşmadıklarını dile getirdi.
     Sedanur, zorluklarla geçen bu süreci ailesinin desteği ile geride bıraktığını ifade etti.
    
     -Kemoterapinin ardından istediği şey oldu-
    
     Tedavi gördüğü sürede annesinin hep yanında olduğunu ve kendisine her zaman iyi olacaksın diyerek moral verdiğini aktaran Sedanur, şöyle devam etti:
     Annem hiç elimi bırakmadı. Beraber güldük, beraber ağladık. Tedavi gördüğüm zamanlarda kitap okuyor, resim yapıyordum. Çeşitli faaliyetlere katılıyordum. Nihayetinde hastalığı yendim. Lösemi aşılamayacak bir engel değil. Lösemi hastaları hiçbir zaman morallerini düşürmesin, hep yüksek tutsun. Ben başaramayacağım, yapamayacağım, iyi olamayacağım diye düşünmesinler. Eskiden saçlarım düzdü. Kemoterapinin ardından döküldü ve şimdi kıvırcık çıktı. Kim diyebilirdi ki sen lösemi olacaksın, saçların şimdi düz, sonra kıvırcık çıkacak diye... Ben kıvırcık saçı çok seviyordum ve sevdiğim şey oldu.
     Anne Latife Çoban ise kızına lösemi teşhisi konulduğunda çok üzüldüklerini, adeta yıkıldıklarını belirtti.
     Doktorların da desteğiyle, kızının; moralini sürekli yüksek tutarak, 6 ayda kanseri yendiğini vurgulayan Çoban, şunları kaydetti:
     Çok şükür o dönemleri aştık. Kızım, ilaç aldığı sıralarda çok rahatsızlık çekti. Ona kitaplar getirdim. Babası ve ağabeyi bilgisayar getirdi. Onu gece gündüz eğlendirmek, rahatsızlığını unutturmak için oyuncaklar getirdik, beraber oynadık. Şu anda evde eğitim görüyor. İnşallah önümüzdeki yıl okulda eğitime devam edecek.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Azmiyle lösemi hastalarına umut veriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER