Ayvalı beldesinde içme suyu bulma çalışmaları

Ayvalı beldesinde içme suyu bulma çalışmaları -Belediye Başkanı Demir: 50 bin nüfusa yetecek ve 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde Karaeriklik suyunu Ayvalıya getiriyoruz


MALATYA (A.A) - Darende ilçesine bağlı Ayvalı beldesinde yeni bir kaynaktan içme suyu şebekesine ilave yapılacağı bildirildi.
     Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede 50 yıldır hayal olan Karaeriklik mevkisinden su getirme çalışmasının hayata geçtiğini belirtti. Demir, 50 bin nüfusa yetecek ve 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde Karaeriklik suyunu Ayvalıya getiriyoruz dedi.
     Projenin yaklaşık maliyetinin 1 milyon lira olduğunu kaydeden Demir, İlbank kaynaklı SUKAP Projesi kapsamında yarısını Kalkınma Bakanlığının karşıladığı çalışmanın yüzde 50sinin de 10 yıl ödemeli olarak belediye kaynaklarından finanse edileceğini anlattı.
     Özellikle yaz aylarında büyük sıkıntı yaşanan su sorununu çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Demir, Ferhatın Şirin için kayaları kırarak getirdiği su gibi biz de aynen kayalık bir bölge güzergahından Ayvalıya bu suyu getireceğiz. Mevcut kaynaklarımızda saniyede 10 litre suyumuz var, saniyede 119 litre su bulunan Karaeriklik kaynağından Ayvalıya saniyede 30 litre su tahsis edildi. Bu yaşadığımız su sıkıntısını giderecektir diye konuştu.
     Geçtiğimiz yıl projesi hazırlanan içme suyu şebekesinin ihalesinin yapılarak çalışmalara başlandığını kaydeden Demir, proje dahilinde 2 bin 700 metre isale hattıyla biri 500 tonluk, biri de 300 tonluk olmak üzere 2 depo yapılacağını, vatandaşların yeni yılda suyu kullanabileceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Ayvalı beldesinde içme suyu bulma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER