Ayvacıkta insan kaçakçılığına yönelik operasyon

Ayvacıkta insan kaçakçılığına yönelik operasyon -Dur ihtarına uymayarak kaçan bir minibüste yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 32 kaçak ile bu kişilere yardım eden 2 şüpheli gözaltına alındı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalenin Ayvacık ilçesinde Dur ihtarına uymayarak kaçan bir minibüste yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 32 kaçak ile bu kişilere yardım eden 2 şüpheli gözaltına alındı.
     Ayvacıka bağlı Gülpınar beldesinde uygulama yapan Ayvacık Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, üzerinde okul taşıtı yazan bir minibüsü durdurmak istedi. Jandarma ekiplerinin, Dur ihtarına uymayarak kaçan minibüs, yaşanan kovalamacanın ardından Babakale köyü girişinde durduruldu.
     Minibüste arama yapan ekipler, 11i Eritre, 17si Burma, 3ü Afganistan ve biri de Filistin uyruklu 32 kişi ile bu kişileri Yunanistanın Midilli Adasına kaçmalarını organize ettikleri iddia edilen 2 şüpheliyi gözaltına alındı.
     Ayvacık Jandarma Komutanlığında işlemleri biten yabancı uyruklu 32 kişi, Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edilirken, bu kişilerin kaçmalarını organize ettikleri iddia edilen 2 zanlı adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Yavaş / Metin Aktaş / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ayvacıkta insan kaçakçılığına yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER