Ayvacıkta Tavuklu pilav günleri

Ayvacıkta Tavuklu pilav günleri


ÇANAKKALE (A.A) - Ayvacık ilçesine bağlı Güzelköy köyünde, yılda iki kez pilav günü düzenleniyor.
     Güzelköy köyünde bir araya gelen bazı köylüler, tavuk ya da tavşan etli pilav yapıyor. Köylüler daha sonra bunu köylülere dağıtıyor.
     Köy Muhtarı Hasan Serin, yaptığı açıklamada, 11 yıldır pilav günü etkiliği düzenlediklerini söyledi. Serin, şunları kaydetti:
     Ben 9 yıldır görevdeyim, benden önce de 2 yıl bu etkinlik yapılmış. Yılda 2 kez misafirlerimize, köylülerimize ve yoksullarımıza pilav dağıtıyoruz. Birincisinde tavuklu pilav, ikincisinde de tavşanlı pilav dağıtıyoruz. Bu tür günlerde birlik ve beraberliği, kaynaşmayı, muhabbeti sağlıyoruz. Derekolu olarak adlandırılan tüm yakın köylerimizi pilav günlerine davet ediyoruz. 8 tane köye yazı asarak köyümüze davet ediyoruz ve yoğun bir katılımla bu günlerde beraberliği sağlıyoruz.
     Yapılan ve duyulan ilgiyle bu günleri gelenek haline getirdiklerini ifade eden Serin, Katılımın yüksek olmasından dolayı bugünleri gelenek haline getirdik. Bazen köyümüzde, 5 kez bile dağıttığımız oluyor. Günlerimize katılan tüm misafirlerimize ve köylülerimize teşekkür ederim diye konuştu.
     Pilav gününe, Ayvacık Müftüsü Ahmet Gültekin, Ayvacık Orman İşletme Müdür Yardımcısı Metin Kalyoncu, Ayvacık İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Menteşe, Ali Akıncı ve Şerafettin Alkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Yavaş / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ayvacıkta Tavuklu pilav günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER