Aydın Valisi Kerem Al, Didimde açılış

Aydın Valisi Kerem Al, Didimde açılış ve incelemelerde bulundu


AYDIN (A.A) - Aydın Valisi Kerem Al, Didim ilçesinde açılış ve incelemelerde bulundu.
     Vali Al, proje maliyetinin yüzde 40ı İl Özel İdaresi tarafından karşılanan Didimin ilk yerleşim alanı olan Apollon Tapınağının çevresini saran Eskiköy Projesinin açılışını yaptı.
     Didimin Türkiyenin ve bölgenin güzide bölgelerinden olduğunu belirten Al şöyle konuştu:
     Didim turizme açılan en önemli pencerelerimizden birisidir. Bugün bu üç törenle bir yandan tarihsel kültürel mirasımıza sahip çıkmak, bir yandan kıyılarımıza sahip çıkmak bir yandan da vatandaşın can ve mal güvenliğini emniyet altına almak anlamında önemli işler yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Apollon Tapınağı antik çağın önemli eserlerinden biridir. Bu kültürel mirasa sahip çıkmak hepimizin görevi. Özellikle doğal taş kullanımı çevrenin estetiğine katkı sağlamış, kendilerini kutluyorum. MOBESE için katkı sunan kişi ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum. Devlet vatandaş işbirliği inanıyorum ki refahı sağlayacaktırdedi.
     Konuşmaların ardından MOBESE kuruluşunda katkı sağlayan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve Didim Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi 2. Başkanı Abdülkadir Mirzaya plaketleri Aydın Valisi Kerem Al tarafından verildi.
     Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı da Vali Kerem Ala Apollon Tapınağının çevre düzenlemesine olan katkılarından dolayı şükran plaketi sundu.
     Plaket sunumunun ardından Apollon Tapınağını çevreleyen yolun açılış kurdelesi kesildi.
     Yolun incelenmesinin ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü MOBESE Kayıt Sisteminin açılışı yapıldı.
     Vali Al daha sonra yarın göreve başlayacak olan TSCG 21 adlı Sahil Güvenlik Botunu hizmete açtı.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydın Valisi Kerem Al, Didimde açılış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER