Aydında girişimcilik kursunu bitirenlere sertifika

Aydında girişimcilik kursunu bitirenlere sertifika


AYDIN (A.A) - İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ile KOSGEBin ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunu bitirenlere sertifika dağıtıldı.
     Toplam 8 grupta 200 kişiye verilen girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını törenle aldı.
     Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Türkiyenin güven ve istikrar adası haline geldiğini belirterek, hükümet olarak değişimi gördüklerini, değişime yön verdiklerini ve değişime ayak uydurduklarını söyledi.
     Türk milletinin girişimci bir ruha sahip olduğunu belirten Erdem, şöyle konuştu:
     Girişimcilik ruhunun önündeki engeller, hür düşüncenin önündeki engellerdir. Hedefimiz, hür düşünce ile dünyada bir numara olmak. İşsizlik dünyanın olduğu gibi Türkiyenin de bir sorunu ancak ekonomik göstergeler iyi giderse bir ülkede işsizlik düşüyor. 2002de yüzde 10 olan işsizlik bugün yüzde 9a geriledi. Tabi bu gerileme ile birlikte biz genç bir nüfusa sahibiz. Her yıl yaklaşık 700 bin gencimiz yetişip iş diyor. 10 yılda hesap edersek yaklaşık 7 milyon gencimiz iş hayatına atılmış. İstikrar güvenli bir yönetim varsa oluşur. Özel sektörün önünü açmaya gayret ediyoruz.
     KOSGEB İl Müdürü Turgut Gözen de kursu tamamlayarak gerekli çalışmaları gerçekleştirenlere iş hayatına atılmaları için 70 bin lira geri ödemeli destek verileceğini belirtti.
     İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, işsizlik sorunu kadar işçi sorunu olduğunu da ifade ederek, Yüzlerce iş arayan geldiği gibi, yüzlerce de işçi arayan geliyor. Ve bunlar ne iş olursa yaparım diyen kişiler. Ancak tek sorun meslek sahibi eleman. Ne iş olsa yaparım dönemi bitti. İşsizlerin çok olduğunu söylediğimiz bir dönemde pek çok sanayicinin yeterli işçi bulamadığı için kapasitesinin altında çalıştığı da bir gerçek dedi.
     Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydında girişimcilik kursunu bitirenlere sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER