Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi

Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi -Sultan II. Abdülhamidin dördüncü nesil torunu Osmanoğlu: "Ayasofyanın kısa zamanda cami olarak ibadete açılmasını temenni ediyorum"


ZONGULDAK (A.A) - Sultan II. Abdülhamidin dördüncü nesil torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Ayasofya Müzesinin kısa zamanda cami olarak ibadete açılmasını temenni ettiğini söyledi.
     Alperen Ocakları İl Başkanlığını ziyaret eden Osmanoğlu, pazar günleri Ayasofyada ibadet yaptığını belirterek, "Ayasofyanın kısa zamanda cami olarak ibadete açılmasını temenni ediyorum. İnşallah, sadece pazar günleri değil de yılın 365 günü oraya ibadete gideriz" şeklinde konuştu.
     Osmanoğlu, siyasete girmeyi düşündüğünü ifade ederek, "Tabii hangi sebeple, hangi şartla olacak, bunu zaman gösterecek. Henüz erken ama siyasete girmek için aile büyükleri karar verir. Nasip olursa tabii ki siyasete girmek isteriz. İnşallah her şeyin hayırlısı olur" diye konuştu.
     Alperen Ocakları İl Başkanı Murat Karadeniz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dedesi Yakup Efendinin Sultan II. Abdülhamidin hizmetkarlardan birisi olduğunu kaydetti.
     Osmanoğlu, ziyaretin ardından Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen "Eskitilmiş Kılıç Sultan Abdülhamit Han" adlı tiyatro oyununu izledi.
    
     Muhabir: İdris Köle/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ayasofya Müzesinin ibadete açılması talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER