Ayancıkta Kanalizasyon Deniz Deşarjı Projesi

Ayancıkta Kanalizasyon Deniz Deşarjı Projesi -Belediye Başkanı Ergün: Geçici kabulü yapılan proje hayata geçirildi


SİNOP (A.A) - Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, yaklaşık 2 yıl önce başlatılan Kanalizasyon Deniz Deşarjı Projesinin geçici kabulü yapılarak projenin hayata geçirildiğini bildirdi.
     Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, 1 milyon 700 bin TLlik ihaleyle yapılan yeni sistemle birlikte kanalizasyon atıklarının arıtma yapılarak deniz akıntısının olduğu sahilden yaklaşık bin 600 metre ileriye taşındığını belirtti.
     Yaklaşık 2 yıl önce inşaat çalışmaları başlayan Ayancık Deniz Deşarj Projesi, geçici kabulü yapılarak hayata geçmiş bulunuyor diyen Ergün, şunları kaydetti:
     1 milyon 700 bin TLye mal edilen projenin yüzde 75i İller Bankası, yüzde 25i de Ayancık Belediyesi bütçesinden karşılanılmıştı. Faaliyete geçen Deniz Deşarjı Projesinin uzunluğu bin 600 metre, derinliği ise 20 metreyi buluyor. Sinop genelinde ilk olması sebebiyle en büyük çevre projelerinden bir tanesi. Daha önce kanalizasyon konusunda deniz kıyılarını ve çay kıyılarını kirletmiş olan sistemden, artık arıtma yaparak yaklaşık bin 600 metre ileriye akıntıların olduğu bölgeye deşarj yapılmak suretiyle Ayancık deniz sahilleri tertemiz bir görünüme ve konuma kavuşmuş olacak.
     İçme suyu sorunu ve kanalizasyon sorununu çözmüş bir ilçe olduklarını vurgulayan Ergün, Tabii ki bizim ölçekteki bir belediye için büyük bir proje. Bu konuda desteği olan herkese sayın milletvekilimize, İller Bankası genel müdürümüze, bölge müdürlerimize, il başkanımıza ve tüm yetkililerimize teşekkür ediyor, büyük bir fedakarlıkla hayata geçen bu projenin Ayancıka ve halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ayancıkta Kanalizasyon Deniz Deşarjı Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER