Avusturya firmasından Balıkesire 180 milyon dolarlık

Avusturya firmasından Balıkesire 180 milyon dolarlık yatırım hazırlığı -OSBden 200-300 dönümlük alan talebinde bulunan inşaat yapı malzemeleri üreten firmayla, ön protokol imzalandı


BALIKESİR (A.A) - İnşaat yapı malzemeleri üreten Avusturya merkezli bir firmanın temsilcileri, 180 milyon dolarlık yatırım için Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimiyle ön protokol imzaladı.
     OSB Müdürü Gökmen Zeytun, AA muhabirine, son dönemlerde birçok yabancı şirketin, Balıkesirde yatırım yapmak için kendileriyle iletişim kurduğunu söyledi.
     Son olarak Avusturya merkezli prefabrik ev ve endüstriyel yapılar üreten bir firmanın, 180 milyon dolarlık yatırım için kente geldiğini ifade eden Zeytun, "200-300 dönümlük bir alan istiyorlar. Kendilerine yer gösterdik. Ön protokol imzaladık. Yapı firmasıyla önümüzdeki günlerde tekrar masaya oturacağız" dedi.
     Vali Ahmet Turhan ise Balıkesirin gündeminde çok önemli konular bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     "Özellikle yatırımlar ilk sırada geliyor. Türkiye, her yerden yatırım alıyor. Yatırım yapmak isteyen yabancı firmalar, özellikle Balıkesiri tercih ediyor. Bir süre önce Avusturyalı firmayla yatırım konusunda ciddi bir görüşmemiz oldu. İnşaat yapı malzemeleri üreten firma burada yer baktı. Tarım ve hayvancılıkta lider konumda yer alan Balıkesir, yatırımlar sayesinde, sanayisiyle de tanınacaktır. İlimizin, 2023 hedefleri doğrultusunda her konuda ilk 5e gireceğini tahmin ediyorum."
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Avusturya firmasından Balıkesire 180 milyon dolarlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER