Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer Gaziantepte

Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer Gaziantepte -Nizip Çadır Kentini ziyaret eden Wölfer: Türkiyenin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı fedakarlıktan çok etkilendim Avusturya olarak Suriyeli sığınmacılara en kısa zamanda


GAZİANTEP (A.A) - Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Türkiyenin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı fedakarlıktan çok etkilendiğini bildirdi.
     Büyükelçi Wölfer ve beraberindeki heyet, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile Nizip Çadır Kentini ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadırları gezdi. Ziyaret sırasında bir Suriyeli aile, Büyükelçi Wölfer ile beraberindeki heyete çay ikram etti.
     Wölfer, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Suriye etrafındaki politik gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bu nedenle bilgileri ilk elden almanın ve sığınmacıları yerinde görmenin asli görevleri olduğunu söyledi.
     Çadır kenti ve burada bulunan sığınmacıların nasıl bir yaşam içinde olduklarını gördüğünü ifade eden Wölfer, şöyle konuştu:
     Türkiyenin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı fedakarlıktan çok etkilendim. Burada gerçekten güzel hizmetler veriliyor. Bütün bu yapılanları yerinde görmek güzel oldu. Bizler de Avusturya olarak Suriyeli sığınmacılara en kısa zamanda yardımlarımızı ulaştırmak istiyoruz. Buradaki ilk izlenimim, Suriyeli sığınmacılar arasında çok fazla genç var. Bunun yanında çok gülen yüz gördüm ve bu çok güzel bir durum. Suriyeli sığınmacılar için dilediğim tek şey, en kısa zamanda ülkelerine geri dönmeleri ve huzura ermeleridir.
     Ziyarette Wölfere, Avusturya Fahri Konsolosu Taner Nakıboğlu ile Avusturya Büyükelçiliği Kültür ve Basın İşleri Sorumlusu Raimund Weinberger de eşlik etti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Avusturyanın Ankara Büyükelçisi Wölfer Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER