Avustralya büyükelçisinden Vali Tunaya ziyaret

Avustralya büyükelçisinden Vali Tunaya ziyaret -Büyükelçinin konuşmasını Vali Tuna tercüme etti


ÇANAKKALE (A.A) - Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Çanakkale Valisi Güngör Tunayı ziyaret etti.
     Büyükelçi Biggsin ziyarette yaptığı açıklamayı, Vali Tuna tercüme etti.
     Büyükelçinin, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda olarak 3 yıldır devam eden arkeolojik kazı için yapılan iş birliği ve yardımlardan ötürü teşekkür ziyaretinde bulunduğunu söylediğini belirten Tuna, Büyükelçi, 2015e doğru bu çalışmaların neticesinin alınacağını ve sonuçlarını hep beraber göreceğimizi, bu nedenle ziyarette bulunduklarını ifade ediyorlar dedi.
     Vali Tuna da Avustralya Hükümeti ve Avustralya ile ilişkilerin, eskiden olduğu gibi yine iş birliği, karşılıklı yardımlaşma ve dostluk bağlamında sürdürmeye devam ettirdiklerini söyledi.
     2015te özellikle bundan sonra daha fazla ne yapılabilir diyen Tuna, şöyle konuştu:
     Kısa vadede onların bizden beklentisi, belki Anzak Koyundaki şafak ayini törenlerine katılım konusunda biraz daha fazla tolerans. Biliyorsunuz orasının alabileceği insan kapasitesi sınırlı. Bunun artırılması yönünde talepleri var. Bu konu da gerekli makamlarca değerlendiriliyor, görüşülüyor.
     Büyükelçi en son 30 Ağustosta düzenlenen boğazı yüzerek geçme yarışmasında bizlerle buluştuğunu söylüyor ifadesini kullanan Tuna, şöyle devam etti:
     Güzel bir hatıra oldu. Kendisine bu olaya etkinliğe katılımdan dolayı teşekkür ediyoruz. Çok cesaret isteyen bir girişim. Kendisi ve eşi boğazı karşıdan karşıya yüzerek, hem cesaretlerini ispat ettiler hem de Çanakkalede güzel bir hatıra bıraktılar.
     Daha sonra Vali Tuna ve Büyükleçi Biggs, karşılıklı olarak bazı hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Avustralya büyükelçisinden Vali Tunaya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER