Avukatlara açılan terör örgütü üyeliği davası

Avukatlara açılan terör örgütü üyeliği davası -Sanıklardan Avukat Filiz Kalaycının avukatı, müvekkili adına esas hakkında savunma yaptı


ANKARA (A.A) - Ankarada, 4ü avukat 5 sanığın, bölücü terör örgütüne üye oldukları ve propagandasını yaptıkları iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.
     Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan Avukat Hasan Anlar ve Avukat Halil İbrahim Vargün ile avukatları katıldı.
     Duruşmayı, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ile Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi, Hollanda Büyükelçiliği, Hollandadaki Adil Yargılama İzleme Vakfı ve Avukatlar için Avukatlar adlı uluslararası örgütün gözlemcileri de izledi.
     Cumhuriyet Savcısı Atilla Ceylanın daha önce verilen esas hakkındaki görüşü tekrarladığını bildirdiği duruşmada, sanık avukatlardan Filiz Kalaycının avukatı Levent Kanat, müvekkili adına esas hakkındaki savunmasını yaptı.
     Kanat, savcının, bütün sanıkları, PKK terör örgütüne üye olmakla suçladığını anımsatarak, bunun hukuki dayanağının olmadığını öne sürdü.
     Savcının, müvekkili hakkında suçlamada bulunurken, Şinasi Tur ve Şeyhmus Özsubaşı adlı hükümlülerle olan ilişkilerini delil gösterdiğini anlatan Kanat, Kalaycının, Tur ve Özsubaşının avukatı olduğunu, bu kişilerin davalarını takip ettiğini ve buna ilişkin delilleri dosyaya sunduklarını ifade etti.
     Kalaycının, 8 Mart 2007deki Dünya Kadınlar Günü ve 25 Mart 2007deki Nevruz etkinliklerine katıldığının doğru olduğunu belirten Kanat, Bunlar barışçıl etkinliklerdir ve çok sayıda kişi katılmıştır. Sadece bu toplantılara katılmak, ağır bir cezalandırmanın gerekçesi olamaz diye konuştu.
     Sanıklardan Avukat Murat Vargünün, Abdullah Öcalanın kardeşi Fatma Öcalana pasaport çıkartılması konusunda bilgi almak için müvekkilini aradığını kaydeden Kanat, Müvekkilimin ailesi yurt dışında yaşadığı için bu konularda tecrübesi vardır. Nasıl vize ve pasaport alınacağına ilişkin teknik bazı açıklamalar yapmıştır dedi.
     Kanat, müvekkili hakkında dava açılmasına neden olan bazı kişilerin ise mahkemede dinlendikleri sırada, polis zoruyla Kalaycıyı suçladıklarını itiraf ettiklerini savunarak, müvekkilinin beraatını istedi.
     Sanıklardan Halil İbrahim Vargün ile diğer tüm sanıkların avukatları ise esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istedi.
     Mahkeme, Halil İbrahim Vargün ve sanık avukatlarına talep ettikleri süreyi vererek, duruşmayı erteledi.
     Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünde, bütün sanıkların PKK terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla 7 yıl 6şar aydan 15er yıla kadar mahkumiyetlerini talep etmişti.
    
     Muhabir: Barış Kılıç
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Avukatlara açılan terör örgütü üyeliği davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER