Avukatlar Haftası

Avukatlar Haftası -AK Parti Adana Milletvekili Erdinç: Avukatlık, kaybedilen umutları yeniden yeşerten bir meslektir


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Erdinç, mesajında, avukatlığın, hukuk ve adalet sisteminin harekete geçmesini sağlayan bir refleks olduğunu, avukatların ise yargı bağımsızlığının en önemli unsurlarından olan savunma hakkının temsilcisi olduklarını bildirdi.
     Toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından birinin, adaletin sağlanması olduğunu belirten Erdinç, şu ifadeleri kullandı:
     Gerek ülkemizin bir hukuk devleti olmasında, gerek bireyin hak ve özgürlüklerinin kullanılmasında ve savunulmasında avukatlarımız önemli bir görev üstlenmektedir. Hukukçu ve hukuk adamı benzetmesi, mesleğe ayrı bir sorumluluk yüklemiş, bir nevi kimlik vermiş ve meslek hayatı dışındaki yaşam alanında bile bu çizginin korunmasını gerekli kılmıştır. Birey ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlarımız, meslek etiğine ve kanunlara bağlı, adaletin sağlanması hususunda kararlı tavırlarıyla da toplumumuzca takdir edilmektedirler. Avukatlık, kaybedilen umutları yeniden yeşerten bir meslektir. Ülkemizin her yanında ve özellikle Adanada özveriyle çalışarak adaletin sağlanmasına büyük katkıda bulunan avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutluyor, adaletin doğru tecelli etmesinde sorumluluğu olan, yasalar önünde en iyi şekilde temsil edilmemizi sağlayan meslektaşlarıma başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Volkan Kaşik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER