Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ripert: -Türk hükümeti de onlara (kaçaklara) elinden geldiğince iyi bir muamelede bulunuyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Türk hükümeti de onlara (kaçaklara) elinden geldiğince iyi bir muamelede bulunuyor dedi.
     Edirne Valiliği Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezini (ABEM) beraberindeki heyetle ziyaret eden Ripert, burada yaptığı konuşmada, İrlanda, Yunanistan ve Bulgaristan büyükelçileriyle birlikte Edirnedeki Geri Gönderme Merkezinde incelemelerde bulunduklarını söyledi.
     Türkiyenin kaçakların ihtiyaçlarını karşılamak için yaptığı çabaların son derece etkileyici olduğunu belirten Ripert, şunları kaydetti:
     Onların gerek gıda ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması olsun, gerekse haklarına saygı gösterilmesi açısından olsun bu alanda yapılan çalışmaların hepsi son derece etkileyici. Zor bir durum olduğunu biliyoruz. Oldukça zor bir sorun. Çünkü insanlar ülkesini sebepsiz yere terk edip sınırları aşmıyor. Kendi memleketlerinde gerçekten ciddi sorunlar olduğu için bunları yapıyorlar.
     Türk hükümeti de onlara elinden geldiğince iyi bir muamelede bulunuyor. Bunun yanı sıra Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan arasında giderek artan seviyedeki işbirliğinden de etkilendiğimi belirtmek istiyorum. ABde bu üç ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesini destekliyor.
     Edirne Valiliği Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Fatih Ateş de, ziyarette Ripertin kentteki AB Projeleri konularında bilgi alarak, ABEMdeki AB dokümanlarını incelediğini kaydetti.
     Ziyarette, Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürkte heyete eşlik etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER