Avanos Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi Projesi

Avanos Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi Projesi


NEVŞEHİR (A.A) - Avanos Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi Projesi toplantısı Vali Abdurrahman Savaş başkanlığında yapıldı.
     Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, 2010 yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kırsal turizmin geliştirilmesi önceliği doğrultusunda desteklenen ve Avanos Köylerine Hizmet Götürme Birliğince yürütülen Avanos Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi projesinde bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler ve elde edilen çıktılar anlatıldı.
     Vali Savaş başkanlığında, Kapadokya Bölgesinde turizm alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan AHİKA Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil, Avanos Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi projesi hakkında bilgiler aktardı.
     Yeşil, projenin Kapadokya vadilerinde gerçekleştirilecek benzer projeler için pilot olma özelliğine değinerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Vali Savaş da, Avanos Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi projesinin Kapadokya turizminin sürdürülebilirliği ve alternatif turizm çeşitliliği için büyük önem taşıdığını belirterek, bunun pilot uygulama olduğunu ve zamanla bütün Kapadokya vadilerine uygulanmasının gerektiğini sözlerine ekledi.
     Proje yürütücüsü Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman da, Çavuşin vadilerini yıllık ortalama 10 bin kişinin ziyaret ettiğini vurgulayarak, bu sayının dünyadaki diğer vadiler ile karşılaştırıldığında oldukça düşük olduğunu ve vadilerde yönlendirme levhalarının oldukça yetersiz kalması sebepleri ile vadi altyapılarının belirli bir standarda kavuşturulması amacıyla böyle bir proje gerçekleştirildiğini belirtti.
     Toplantıda Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz, vadilerin mevcut durumunu slayt eşliğinde anlattı.
     Daha sonra proje kapsamında hazırlanan tanıtım videoları katılımcılara izlettirildikten sonra katılımcıların proje ile ilgili görüşleri alındı ve bundan sonra vadiler için neler yapılması gerektiği tartışıldı.
     Toplantının sonunda ise projede emeği geçen kişilere Vali Savaş tarafından plaket verildi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Avanos Vadilerinde Yaya Turizminin Geliştirilmesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER