AÜde Afetler ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi

AÜde Afetler ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi Çalıştayı -AÜ Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü ve TRT Okul işbirliğiyle Afetler ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi Çalıştayıgerçekleştirildi -Enstitü Müdürü Prof. Dr. Çabuk: -AÜnün misyonuna


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü ve TRT Okul işbirliğiyle, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla yapılması gerekenleri içeren Afetler ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi Çalıştayı gerçekleştirildi.
     Enstitü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, AÜ Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, eğitim kadar topluma hizmetin de üniversitelerin temel görevlerinden birisi olduğunu kaydetti.
     Enstitü olarak temel vizyonlarının, afetlere karşı insanların az zarar gördüğü, afet zararlarının azaltıldığı, doğaya tehdit olmayan ve doğanın tehdit etmediği insan yerleşimlerini araştırmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çabuk, şöyle konuştu:
     Bu anlamda iletişimciler, önemli iş ortaklarımızdan oldu. Türkiyenin en önemli konuları kentsel dönüşüm ve afet risklerinin azaltılmasıdır. Bu kapsamda halkın eğitilmesine yönelik neler yapabilir- Bunları çalıştayda tartışacağız. Bunun ardından bir dizi televizyon programı çekilecek. AÜnün misyonuna uygun olarak ülkemizdeki insanların afetler konusunda daha bilinçli olmasına yönelik toplumsal katkı yapacağız.
    
     -Kentsel dönüşümün insanlara anlatılması son derece önemli-
    
     Enstitünün Yer Bilimleri ve Mühendisliği Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu da, oluşturulacak programlarla TRT Okul kanalından deprem ve afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını bildirdi.
     Görselliğin toplum açısından daha yararlı olacağını anlatan Prof. Dr. Ecevitoğlu, Vatandaşları sıkmayacak programlar hazırlamak istiyoruz. Afet konusuna önemli bir yol aldık. Ancak kentsel dönüşümde daha yolun başındayız. Kentsel dönüşümün insanlara anlatılması son derece önemli dedi.
     TRT Okul Koordinatörü ve AÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Küçükcan da, yaşam boyu eğitim misyonu kapsamından bir politika izlediklerini vurguladı.
     Sosyal sorumlulukla farklı projeler yaptıklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Küçükcan, Kentsel dönüşüm konusu bunlardan birisi. Her yıl bir öğrencimiz deprem ve afetlerle ilgili projeler getiriyor. Deprem konusunda, insanların eşik geçemedikleri bir kaç nokta var. Hazırlayacağımız programlarla insanların bu eşikleri geçmesini sağlamak istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AÜde Afetler ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER