ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak:

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: -"Kaleiçinin imajı yavaş yavaş düzeliyor. Öncelikle burayı Antalyalıların geldiği bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Vatandaş mutlaka Kaleiçini kullanmalı, sahip çıkmalı"


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, "Kaleiçinin imajı yavaş yavaş düzeliyor. Öncelikle burayı Antalyalıların geldiği bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz" dedi.
     Budak, Kaleiçinde faaliyet gösteren kafe, bar, restoran, pansiyon işletmecilerle buluştu. Kaleiçinin ve kent merkezinin gelişmesine yoğun çaba harcadıklarını belirten Budak, Kaleiçinin canlanması için yeni projeler üreteceklerini vurguladı.
     Hıdırlık Kulesi, Kesik Minare, Yivli Minarenin de içinde yer aldığı Kaleiçinde, odaya ait tarihi bir binanın da bulunduğunu ifade eden Budak, belirli noktalarda müze düzenlemesi yapılmasına yönelik çalışmalar yürütmek gerektiğini söyledi.
     Hıdırlık Kulesi ve Kesik Minarenin de içinde yer aldığı tarihi eserlerin restore edilerek kente kazandırılması gerektiğine işaret eden Budak, kent kimliğinin, turizmin ve ticaretin gelişmesinin kültür ve sanatla başlayacağını vurguladı.
     Kaleiçinde satın aldıkları bir evi iş adamları için buluşma yeri ve kültür merkezi olarak düzenlediklerini bildiren Budak, onarım bekleyen binaların Türkiyede ve Antalyada marka olmuş firmalarca satın alınarak restore edilmesi yönünde görüş savunduklarını dile getirdi.
     Antalyalıların Kaleiçine sahip çıkması gerektiğini belirten Budak, şöyle konuştu:
     "Kaleiçi, mutlaka yaşanan ve nefes alan bir yer olmalı. Antalyada 15 yaşına gelen çocuklar, Kaleiçini bilmiyor. Yedi kuşak Antalyalı olan insanlar Kaleiçine inmiyor. Artık bu algıyı kırmalıyız. Kaleiçinin imajı yavaş yavaş düzeliyor. Öncelikle burayı Antalyalıların geldiği bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Vatandaşlar, Kaleiçini kullanmalı ve sahip çıkmalı."
     Budak, Kaleiçinin yönetiminde çok başlılığın giderilmesi ve tek bir patronunun olması gerektiğine dikkati çekerek, toplantıya katılan işletmecilerle bölgedeki yeni sorunlar ile çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER