ATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı

ATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.
     ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Toplantı Salonunda yapılan ve 4 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ATSO Yönetim Kurulu seçimleri öncesinde gerçekleşen son toplantıda, odada bütün siyasi görüşlerin birlik ve beraberlik içinde çalıştığına dikkati çekti.
     Bütün sektörleri bir araya getirecek komite sayısına ulaşmanın mümkün olmadığını, her alt sektörün temsili için 500, 600 komite gerektiğini ifade eden Budak, üyelerin sadece kendi sektörlerini değil tüm sektörleri temsil ettiğini söyledi.
     Budak, seçim sürecine ilişkin, "Bu güne kadar son derece düzeyli, kaliteli bir dönem geçirdik. Haftaya seçim var ve ben böyle devam edeceğini düşünüyorum" dedi.
     Antalyada kredi kullanımında yüzde 25 artış olduğunu belirten Budak, "Antalyanın ihracatında yüzde 10 civarında artış var. Turizmde yatay bir seyir izleniyor. Avrupa pazarındaki daralmaya rağmen Rusya pazarı yüzde 10a yakın büyüdü" diye konuştu.
     İsrail ile ilişkilerdeki düzelmenin turizme olumlu katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Budak, yaşanan sorunlar öncesinde 350 bin turist geldiğini, ilişkilerdeki gerginlikle bu rakamın onda birine düştüğünü ancak önümüzdeki süreçte yeniden artacağını düşündüğünü kaydetti.
     Hızlı tren için imza kampanyası başlattıklarını bildiren Budak, hızlı trenin bölgenin gelişiminin hızlandıracağını, yakın bölgelerle olan ticari ve sosyal ilişkileri kuvvetlendireceğini söyledi.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Budak, oda seçimlerinde 25 bine yakın oy kullanılacağını, faal olmayanlarla bu sayının 40 bin olduğunu belirterek, 12 ile 15 bin arasında üyenin oy kullanmaya gelmesini beklediklerini anlattı.
     Hızlı Tren için imza kampanyasında hedeflerinin 1 milyon imzaya ulaşmak olduğunu ifade eden Budak, "Antalyanın en büyük projesi, en büyük hedefin hızlı trenin Antalyaya gelmesi. Bu bir Türkiye projesi" dedi.
     Budak, EXPOda beklentilerin 5-6 milyon ziyaretçi olduğunu dile getirerek, havalimanını kapasitesinin artması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ata Ufuk Şeker
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER