ATSO Başkanı Budak:

ATSO Başkanı Budak: -Antalyanın başta ulaşım altyapısı olmak üzere birçok eksiğinin 2016ya kadar bitirilmesini arzu ediyoruz


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (ATSO) Çetin Osman Budak, Antalyanın başta ulaşım altyapısı olmak üzere birçok eksiğinin 2016ya kadar bitirilmesini arzu ettiklerini bildirdi.
     Budak, Antalya ODTÜ Mezunları Derneğince Antalya Tenis İhtisas Kulübünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, EXPO Yasasının eylül ayında çıkmasını beklediklerini, sonraki süreçte çalışmaların hızlanacağını öngördüklerini söyledi.
     EXPO 2016nın Antalya için bir şans olduğunu ve bu organizasyonun bir kalkınma projesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Budak, Antalyanın başta ulaşım altyapısı olmak üzere birçok eksiğinin 2016ya kadar bitirilmesini arzu ediyoruz dedi.
     Antalyada ticaretin ve kentlilik bilincinin gelişmesinin kültür ve sanat yatırımlarından geçtiğine dikkati çeken Budak, Dünya kenti olarak nitelendirdiğimiz Antalyada hala 2 bin yıllık Aspendos Tiyatrosundan medet umuyoruz ve konserler için orayı kullanıyoruz. Antalyada büyük bir konser, opera ve kongre merkezine ihtiyaç var diye konuştu.
     ATSO olarak kente modern bir kültür sanat merkezi kazandırmak istediklerini belirten Budak, ATSO olarak eski hizmet binasının yıkılarak yerine, dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin sergileneceği bir kültür sanat merkezi yapmayı hedeflediklerini vurguladı.
    
     -Çarpık kentleşme-
    
     Antalyada 1980li yıllardan itibaren artan göçle kentleşmede büyük sorunlar yaşandığını anlatan Budak, başta çarpık yapılaşma olmak üzere, sorunların bu hale gelmesinde sivil toplumun sesiz kalmasının da rolü olduğunu savundu.
     Antalyanın sivil inisiyatifin katkılarına ihtiyacı olduğuna değinen Budak, şöyle konuştu:
     Daha geniş ifade edersek sivil toplum örgütlerinin katılımları Türkiyede siyasal ve ekonomik gelişme için gereklidir. Antalya gibi hızlı gelişen kentlerde yerel demokrasinin işlemesi, gelişmenin kamu yararına planlanması ve kontrol edilmesi ancak sivil toplum kuruluşlarının katılımı ve müdahalesi ile mümkündür. Kentin bu hale gelmesinde biraz da bizim yani sivil toplum kuruluşlarının kentimizdeki gelişmelere yeterince müdahaleci olmaması, yanlışlara olması gerektiği kadar tepki vermemesinin rolü var. Bugün Antalyada Türkiyenin genelinde olduğu gibi imar planı tadilatlarının getirdiği çarpık bir kentleşme var. Konut alanları ticari alana dönüştürülüyor, AVMler yapılıyor, ticaret yok oluyor. Sonra da kentin ulaşımından bahsediyoruz. Tüm bunlar çarpık kentleşmenin ve bu zihniyete Dur denmemesinin sonuçlarıdır.
     Konuşmanın ardından Dernek Başkanı Doç. Dr. Günseli Orhon, Başkan Budaka plaket ve ODTÜ şapkası hediye etti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSO Başkanı Budak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER