ATOnun mesleki eğitim kursuna yeterli talep

ATOnun mesleki eğitim kursuna yeterli talep olmadı -ATO Başkanı Bezci: -ATO olarak istihdam garantili meslek eğitimi kursu açtık, başvuran olmadı -Türkiyede işsizlik var ama işsiz yok


ANKARA (A.A) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, TÜİK verilerine göre Şubat 2012 itibariyle Türkiyede 2 milyon 271 bin işsiz olduğunu anımsatarak, Türkiyede işsizlik var deniyor ama iş verelim deyince işsizler ortadan kayboluyor değerlendirmesinde bulundu.
     Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, ATOnun İş-Kur ile düzenlediği istihdam garantili meslek eğitimi kursuna yeterli başvuru olmadığını belirterek, 18-40 yaş arasındaki en az ilkokul mezunu herkesin başvurabileceği reyon elemanı yetiştirme kursuna katılmak için istenen tek şartın daha önce İş-Kura iş arama başvurusunda bulunmak olduğunu vurguladı.
     Kursa katılanlara günlük 20 lira cep harçlığı verileceğini, iş kazası ve meslek hastalıkları riskleri de göz önünde bulundurularak hayat sigortası yapılacağını bildiren Bezci, şunları kaydetti:
     Duyurumuzu yaptık. Konu gazetelerde de haber olarak yer almasına rağmen bir sınıfın açılmasına yetecek sayıda başvuru dahi olmadı. Şaşkınlık içindeyiz. Bu gösteriyor ki Türkiyede işsizlik var ama işsiz yok. İşsizlik var deniyor ama iş verelim deyince işsizler ortadan kayboluyor. Biz ülkenin en büyük sorunun mesleksizlik olduğunu düşünerek insanları meslek sahibi yapmak ve bu şekilde işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamayı istedik. Herkes bir masanın başında çalışmak istiyor. Herkesi bir masanın başına oturtmaya kalkarsak sonunda o masayı yapacak adam bulamayacağız.
    
     Muhabir : Özcan Yıldırım
     Yayıncı : Hamdi Ateş
<< Önceki Haber ATOnun mesleki eğitim kursuna yeterli talep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER