Atıl kalan tesisler su sporları merkezi

Atıl kalan tesisler su sporları merkezi olacak -Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2009 yılında Türkiye Kürek Federasyonuna tahsis etmesine rağmen atıl kalan Kırşehirdeki Hirfanlı Kamp Eğitim Merkezini geri aldı -Gençlik Hizmetleri


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - 2009 yılında Türkiye Kürek Federasyonuna tahsis edilmesine rağmen atıl kalan Kırşehirdeki Hirfanlı Kamp Eğitim Merkezi İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devredilerek, yeniden düzenlenip su sporları ve gençlik kampı olarak hizmet verilmesi sağlanacak.
     İl Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki eğitim merkezi tesislerinin, yaklaşık 4 yıldır atıl durumda olduğunu söyledi.
     Gençlik ve Spor Bakanlığından gelen yetkililerin, tesislerin bulunduğu bölgede incelemelerde bulunduğunu ifade eden Güneş, bu çerçevede 2009 yılanda 10 yıllığına Kürek Federasyonuna tahsis edilen tesislerin, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğüne devredildiğini kaydetti.
     Güneş, Denizcilik Bayramı kutlamalarının da yapıldığı bu bölgedeki tesisleri, atıl durumdan kurtaracaklarını belirterek, tesislerin su sporları ve gençlik kampına dönüştürülmesi için proje hazırlanacağını anlattı.
     Bölgede mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına ait 137 dönüm arazinin bulunduğuna dikkati çeken Güneş, Bu alandaki 33 lojman ve yazlık misafirhane bize aitti. Ancak, Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan yaklaşık 700 dönüm araziyi da kapsayan sahil şeridi, şu an il müdürlüğümüze geçmiş durumda. Burası, öncelikli olarak su sporları ve gençlik kampına dönüştürülecek. Bu alanla ilgili proje çalışması başladı şeklinde konuştu.
    
     -500 kişi kapasiteli olacak-
    
     Güneş, proje kapsamında tesislerin kapasitesinin 500 kişiye çıkarılacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Kamp tesisleri 500 kişi kapasiteli olarak planlanacak. Türkiyenin her tarafından bu kampa gençler gelecek. Kaynaşacaklar ve yeteneklerini geliştirecekler. Bu bölgede 50 tane ahşap kamp evi yapılacak. Amfi tiyatro, atlama kuleleri, tırmanma duvarları, plaj voleybolu ve plaj futbolu sahaları, havuz, spor salonu, etkinlik çadırları yapılacak.
     Güneş, su sporları merkezi ve gençlik kampının, Kırşehirin tanıtımı için de çok önemli olduğunu ifade ederek, yaz aylarında haftalık periyotlar halinde kampa gelen gençlere ayrı bir program yaparak, kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezdireceklerini kaydetti.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Atıl kalan tesisler su sporları merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER