Atatürkün Suşehrine gelişinin 93. yıl dönümü

Atatürkün Suşehrine gelişinin 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı


SİVAS (A.A) - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Suşehri ilçesine gelişinin 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Sedat Sel, törende yaptığı konuşmada, 1 Eylülün, Suşehri için tarihi bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Büyük Önder Atatürk, 93 yıl önce 1 Eylül akşamı Suşehrililerle beraberdi, Suşehrinin misafiriydi. Hepimizin bu mutlu gününü yürekten kutluyorum. Atatürkün ziyaretleri, Suşehrinin tarihinde bir şeref sayfası olarak yer alır. Onun 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsuna ayak basmasıyla başlayan Sivas, Erzurum seyahatlerinde, Suşehri önemli bir duraktır. Suşehri bu bakımdan şanslı bir ilçe. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Suşehri Belediyesinde esnaf temsilcileri ile yaptığı toplantıda, memleketin içine düştüğü vahim durumu anlatmış, bu durumdan ancak milletin kararlılığı ile kurtulmanın mümkün olacağını, gerekirse savaşa hazır olunması gerektiğini belirtmiştir.
     Suşehrinin, Erzurum Kongresinde temsil edildiğini dile getiren Sel, İşte biz bu nedenle Atatürk Şehri Suşehri dedik. Bu ifademizde isabet vardır. Bu ifadede, saydığım tarihi gerçekler saklıdır. Bu hatıralar, Suşehrililer için onur duyulacak bir mirastır. Atalarımız, dedelerimiz, o büyük insanı bağırlarına basmışlar, Onun ilk gönüllü askerleri olmuşlardır diye konuştu.
     Daha sonra, Belediye Başkanı Sel, makamında tebrikleri kabul etti.
     Törene, İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Atatürkün Suşehrine gelişinin 93. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER